Bryndzovo-avokádový tartar na lososovi (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Cukor, soľ, vodku, šťavu, kôru z citróna a kôpor zmiešame. Lososa bez kože vložíme do nádoby a precízne doň zamasírujeme kôprovú marinádu, nádobu uzavrieme a vložíme na 12 hodín do chladničky.
  2. Chvíľu pred ukončením marinovania avokádo odkôstkujeme, zbavíme šupky, rozštvrtíme a nakrájame pozdĺžne na čo najtenšie plátky, jednu štvrtinu odložíme. Plátky avokáda poukladáme na potravinovú fóliu vedľa seba tak, aby sa prekrývali.
  3. Bryndzu, rozsekané kapary, nadrobno pokrájanú šalotku, creme fraiche a nadrobno pokrájanú zvyšnú štvrtinu avokáda zmiešame dôkladne dokopy, dochutíme soľou a korením. Na pripravené avokádo položíme bryndzový tartar a opatrne pomocou potravinovej fólie zrolujeme.
  4. Celozrnný chlieb narežeme natenko, pokvapkáme olivovým olejom a sprudka opečieme. Po ukončení marinovania lososa poriadne opláchneme, nakrájame natenko a podávame s bryndzovo–avokádovým tartarom a celozrnnými hriankami crostini.