Bryndzovníky

Mária Vitanovcová
šéfkuchárka Horskej chaty Šindľovec na Zverovke, 17. marca 2013
Bryndzovníky
Foto: Ivan Majerský
40 ks
porcií
10-15 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
2 hrnčeky
1 hrnček
2 ks
 štipka
1 PL
1 hrnček nastrúhané
1 ks na potretie
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Hladkú múku, bryndzu, žĺtky, soľ, sódu bikarbónu a maslo zmiešame. Cesto vyvaľkáme a trikrát poprekladáme. Necháme odpočívať v chlade približne dvadsať minút.

  2. 2

    Potom opäť vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrajujeme pagáče v tvare vajíčok. Potrieme ich bielkom, posypeme rascou a uložíme na plech.

  3. 3

    Pečieme v predhriatej rúre pätnásť minút na 180 °C

Diskusia k receptu

hubata
Slaných koláčikov pod nejaký ten trúnok na Veľkú noc nikdy nie je dosť. Vďaka za pekný receptík a čo ma prekvapilo že si profesionál a potieraš pagáčiky len bielkom.
Či len preto, že do cesta idú len žĺtky a aby sa bielky zúžitkovali?
evanaaa
No, @hubata , na odpoveď nečakaj, tú ti nik nedá, aj ja by som chcela vedieť, ale asi to bude ako hovoríš. Ináč, môžu byť dobré. Ukladám si.
mangoli
mne sa nepodarili dobre . ja som ich mal suche a mrvive , nabuduce skusim piect bez ventilátora.
radost
... tvarohom...
alebo syry-roztierateľné..ako bambino..syrokrém...lučina...
zlato
Ja som pridala do cesta trochu pretlačených varených zemiakov, ale inak som všetko dodržala do puntíku a bomba.
Môj tip - na posýpku je dobrý aj strúhaný syr.
sashenka1
prave som ich dopiekla,tiez boli s philadelfiou,lebo tu v CA bryndza nie je a su velmi dobre,polovicu sme uz zjedli,dakujem za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia