Slané bryndzové koláče
Bryndzovníky (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
40 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup- Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, primiešame trošku cukru
a necháme vykysnúť kvások.
- Medzitým zmiešame hladkú a polohrubú múku, pridáme soľ, kypriaci prášok, postrúhaný uvarený zemiak, vajce, roztopený a vychladnutý tuk. Do zmesi prilejeme kvások a vypracujeme cesto.
- Plnku pripravíme zmiešaním všetkých uvedených ingrediencií.
- Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 5 mm.
- Na plát cesta natrieme plnku a cesto zvinieme do rolády.
Nožom krájame asi 2 cm hrubé kolieska, ktoré reznou stranou poukladáme na vymastený a múkou vysypaný plech.
- Necháme na plechu kysnúť zhruba 3/4
hodiny. Potom potrieme rozšľahaným
vajíčkom a dáme piecť do rúry
vyhriatej na 180 °C na 15 minút.
|