Slané bryndzové koláče

Bryndzovníky (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

10
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, primiešame trošku cukru a necháme vykysnúť kvások.
  2. Medzitým zmiešame hladkú a polohrubú múku, pridáme soľ, kypriaci prášok, postrúhaný uvarený zemiak, vajce, roztopený a vychladnutý tuk. Do zmesi prilejeme kvások a vypracujeme cesto.
  3. Plnku pripravíme zmiešaním všetkých uvedených ingrediencií.
  4. Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 5 mm.
  5. Na plát cesta natrieme plnku a cesto zvinieme do rolády. Nožom krájame asi 2 cm hrubé kolieska, ktoré reznou stranou poukladáme na vymastený a múkou vysypaný plech.
  6. Necháme na plechu kysnúť zhruba 3/4 hodiny. Potom potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 15 minút.