Bryndzové ravioly

Bryndzové ravioly s medvedím cesnakom

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Pyré z medvedieho cesnaku: Pripravíme hrniec s horúcou osolenou vodou, ktorú privedieme do varu. Pripravíme druhú nádobu s ľadovou vodou. Medvedí cesnak dáme do vriacej vody na 30 sekúnd. Vyberieme do ľadovej vody a precedíme. Rozmixujeme na pyré a pridávame vodu, kým nedosiahneme želanú konzistenciu.
  2. Ravioly: Zemiaky uvaríme a očistíme. Do zemiakov pridáme múku, žĺtky, vlažnú vodu, pyré z medvedieho cesnaku a soľ. Vypracujeme cesto a rozvaľkáme ho natenko. Vykrojíme ľubovoľné tvary raviol, jednotlivé kúsky cesta naplníme bryndzou a uzatvoríme. Uvaríme v slanej vode.
  3. Do hrnca dáme olej, ktorý rozohrejeme na 70 °C a udržujeme teplotu. Olej nesmie prevýšiť túto teplotu. Pridáme divokú pažítku a vylúhujeme pri tejto teplote 30 minút. Potom rozmixujeme dohladka, aby sa olej sfarbil, a precedíme cez sitko. Lesné huby umyjeme, vysušíme a opečieme na rozpálenej panvici. Osolíme. Ravioly podávame s pažítkovým olejom a hubami. Dozdobíme pokrájanou jarnou cibuľkou.