Bryndzové ravioly
Bryndzové ravioly s medvedím cesnakom
Autor receptu: redakcia
Postup- Pyré z medvedieho cesnaku: Pripravíme hrniec s horúcou osolenou
vodou, ktorú privedieme do varu. Pripravíme
druhú nádobu s ľadovou vodou. Medvedí
cesnak dáme do vriacej vody na 30 sekúnd.
Vyberieme do ľadovej vody a precedíme. Rozmixujeme na pyré a pridávame vodu, kým
nedosiahneme želanú konzistenciu.
- Ravioly: Zemiaky uvaríme a očistíme. Do zemiakov
pridáme múku, žĺtky, vlažnú vodu, pyré z medvedieho cesnaku
a soľ. Vypracujeme cesto a rozvaľkáme ho natenko. Vykrojíme ľubovoľné
tvary raviol, jednotlivé kúsky cesta naplníme bryndzou a uzatvoríme. Uvaríme v slanej vode.
- Do hrnca dáme olej, ktorý rozohrejeme na 70 °C a udržujeme teplotu. Olej nesmie prevýšiť túto teplotu. Pridáme divokú pažítku a vylúhujeme pri tejto teplote 30 minút. Potom rozmixujeme dohladka, aby sa olej sfarbil, a precedíme cez sitko. Lesné huby umyjeme, vysušíme a opečieme na rozpálenej panvici. Osolíme.
Ravioly podávame s pažítkovým olejom a hubami. Dozdobíme pokrájanou jarnou cibuľkou.
|