Bryndzové pirohy so slaninkou a cibuľkou

izabella929 - fotkaizabella929, 30. novembra 2011

Vynikajúce jedlo, ktoré lúbime veľmi.

4
porcie
40 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
 podľa potreby
  podľa potreby
250 g
2 lyžice
4 ks
50 g
1 ks
2 lyžice nasekaná




Postup

  1. 1

    Urobím si najprv z bryndzovú plnku do pirohov.Bryndzu,varené ošúpané a postrúhané zemiaky, maslo, vymiešam na nelepivú plnku.Z múky, soli a mlieka si urobím polotuhé cesto, ktoré vyvaľkám, vykájam tvoričom na pirohy kolieska, ktoré naplním bryndzovou plnkou a tvoričom spojím.Dám si zovrieť vodu do hrnca so štipkou soli a vyvarím v nej pirohy. Na rejničke si opražím na kocky pokrájanú slaninku, keď už pustí dostatok masti pridám aj pokrájanú cibuľku, opečiem do zlatova. Na tanier uložím pirohy, ktoré polejem masťou z výpeku slaninky a na vrch dám cibuľku so slaninou. Posypala som všetko pažítkou.

  2. 2

    Podávala som s mliekom, ale možné je aj cmarom,zakysankou a kyslím mliekom, proste, kto čo má rád.

Diskusia k receptu

porzellanka
Taketo pirohy som jedla prvy krat v presove u kamaratkinej mamy - a odvtedy o nich snivam. Uz som ich skusala aj ja urobit, ale neboli take iste. Ale si mi narobila chut. Skoda, ze tu nedostat bryndzu, hned by som si ich uvarila.
izabella929
porzallanka, a teraz sme asi na rovnakej lodi.-)) keď som videla tento recept v relácii Farmár, ako ho varili na východnom Sk tiež som neodolala a hneď som si ho vyskúšala. Keď pirohy chválil celý TV štáb,ver mi, že sú vynikajúce.Ešte nikdy som nerobila cesto s mliekom. Bolo ta zaujímavé, ale ver mi, na východe dobré jedlá varia..
leninkq
fajne, mám ich rada, priatelka z poľska ma naučila pridať do cesta trošku tuku, maslo, masť apod. potom je cesto mäkučke
izabella929
leninkg...díky za komentárik.-))ja to robím takto.-)) možno vyskúšam aj tvoje nápady.-)))
izabella929
sneica.-) díky za komentárik.-))) teším sa, že mi fandíte.-)) ste všetky velmi milé:-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia