Bryndzové pirohy

František Ujlaky
kuchár z Elesko restaurant and wine bar, Vinársky komplex Modra., 5. novembra 2009 15:11
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Bryndzové pirohy Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 min
príprava
20 min
tepelná úprava


Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Najlepšie cesto na pirohy: Použijeme ružové zemiaky, ktoré sme uvarili deň predtým a nechali odstáť. Zemiaky potom pretlačíme alebo pomelieme a pomiešame s múkou a semolinou.

  2. 2

    Pridáme vajce a soľ a vypracujeme cesto, z ktorého vykrajujeme štvorce na pirohy, plníme ich letnou bryndzou, prepolíme a stlačíme. Pirohy uvaríme v osolenej vode, scedíme a podávame.

  3. 3

    Náš tip: Podávame podľa chuti s udusenou kapustou a slaninkou.

ohodnoť recept:
Hlasovali 2 ľudia (3,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist