Bryndzové pagáče a pagáčiky fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 30. decembra 2011
Bryndzové pagáče a pagáčiky (fotorecept)
Foto: rennatte

Možno ešte stihnete k Silvestru a Novému roku, ak nie sú výborné kedykoľvek, nemusí byť ani oslava.

90
porcií
90 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
1 kg
1 kocka
300 ml vlažné
1 KL
1 KL
2 PL
200 ml
Plnka:
200 g
250 ml
Posyp:
150 g
  na potretieb




Postup

  1. 1

    V troške mlieka rozpustíme cukor, rozdrobíme droždie a pripravíme kvások

    Bryndzové pagáče a pagáčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do múky vytvoríme jamku, nalejeme kvások, pridáme zvyšok mlieka, acidofilné mlieko, smotanu a soľ.

    Bryndzové pagáče a pagáčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vymiesime cesto, poprášime múkou a necháme na teplom mieste kysnúť.

    Bryndzové pagáče a pagáčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Bryndzu zmiešame so smotanou. Nakysnuté cesto na doske ešte premiesime, rozvaľkáme a potrieme bryndzovou zmesou,

    Bryndzové pagáče a pagáčiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    protiľahlé strany prehneme do stredu a prekrojíme

    Bryndzové pagáče a pagáčiky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    znovu cesto rozvaľkáme, protiľahlé strany preklopíme do stredu

    Bryndzové pagáče a pagáčiky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    aj z druhej strany

    Bryndzové pagáče a pagáčiky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    vytvoríme takúto kocku - bochník a rozvaľkáme, tým sa nám bryndza pekne rozotrie do cesta

    Bryndzové pagáče a pagáčiky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vykrajujeme pagáče väčším pohárom a pagáčiky menším pohárom

    Bryndzové pagáče a pagáčiky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    poukladáme na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom mierne osolíme a posypeme podľa chuti a fantázie /sezam, hrubá soľ, rasca/

    Bryndzové pagáče a pagáčiky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a hlavne strúhaný syr

    Bryndzové pagáče a pagáčiky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Upečieme dozlatista

    Bryndzové pagáče a pagáčiky (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

hubata
Joj, aké krásne bryndzovníčky. A prečo robíš jedny malé a druhé veľké - či len tak pre efekt? Vyzerajú ohromne, voňajú až sem zo Záhoria, takže neodolám, musím ich mať v KK.
izabella929
musím vyskúšať, občas používam namiesto syru, bryndzu do mojich syrových srdiečok a je to vynikajúca chuť.-))moje ale nie sú z kysnutého cesta...tiež musia stáť hodinu v chlade.-))) pekné ich máš.-)
salinka
Tiez vyskusam. U nas je bryndza vitana. Dakujem za recept.
talianka
Vyzeraju výborne hned idem postavit kvasok a potom ked budu hotove tak saze okomentujem...
lacosk
Vyzerajú nádherne. Práve ich idem robiť, tak som zvedavý.
dada2004
No...akurat ich dopekam...ale ta plnka ked som poprekladala tak tiekla z cesta...skoro ma slak trafil..co som zle sprawila??sla som podla receptu...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia