Bryndzové halušky s bravčovou panenkou

barborka0226 - fotkabarborka0226, 20. januára 2017

Tento recept je jeden z obľúbených u nás doma , trošku sme si ho vyšperkovali panenkou.

30 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Na začiatok si zemiaky postrúhame na kašu. Do zemiakov a šťavy, ktorú nám pustili pridáme vajce, soľ, hladkú múku a premiešame. Ak nám zemiaky pustili málo šťavy, tak môžme pridať podľa potreby aj vodu vytvoríme si cesto na halušky. V hrnci si medzitým dajte uvariť vodu, do ktorej budete hádzať halúšky. Ja robím halušky cez haluškovač. Necháme ich variť a keď nám vyplávajú na povrch, môžme ich odstaviť a preliať do sitka. V hlbšej panvici si prevaríme šľahačkovú smotanu, do ktorej pridáme bryndzu a necháme to prejsť varom. Bravčovú panenku si odblaníme a na rozpálenú panvicu s bravčovou masťou a cesnakom ju v celku sprudka opečieme, cca 10 minút, osolíme, okoreníme a v alobale necháme cca 5 minút odpočinúť. Slaninku si nakrájame na kocky a opečieme do zlatista na panvičke. Nakoniec halušky pridáme do zmesy zo šľahačky a bryndze. Premiešame. Panenku nakrájame. Slaninku primiešame k haluškam a môžme podávať naservírované napríklad tak, ako to servírujem ja, viď. na fotke. Spolu s pažítkou. Prajem Vám dobrú chuť a dúfam, že sa Vám skvelo vydaria.

Diskusia k receptu

radox1
pre mna su br.halusky(som na nich zavisly) tak tazke jedlo,ze ma total zabetonuju,takze si neviem k nim predstavit este panenku.ako znamy odporca dlhej pripravy a umucenia mäsa v tomto pripade je ta panenka v jadre uplne surova.
drajan
Halušky s kapustou k mäsku som už robila, bryndzové zatiaľ vždy ako "sólo" jedlo. Vyzerá však táto kombinácia veľmi zaujímavo... vyskúšam.
bojar
halušiek som už navaril metráky, chodia k nám na ne deti, vnúčatá, kamaráti a niekdajší kolegovia, ale NIKDY do halušiek nepatrilo vajce nehovoriac o brydzy varenej v smotane. Jedol som halušky v Detve na salaši tie boli s klobásou. nechápem prečo tam pchať panenku. To robia len tý čo už nevedia čo od dobroty
garanco
Variť bryndzu v šľahačkovej smotane?
Asi táto kombinácia narobila viacerým problémy s ypsilónom....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia