Bryndzové halušky

Bryndzové halušky podľa mojej mamy

Autor receptu: olinecka

Už len slovo bryndza naznačuje, že je to dobrota všetkých Slovákov. Májova bryndza, lahôdková cibuľka, výsledok je zaručený.

20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky očistíme a nastrúhame na strúhadle. Pridáme 1/2 -1 ČL soli, múku, premiešame a urobíme cesto (nie tuhé).
  2. Do hrnca dáme vodu s trochou soli a necháme zovrieť. Pridáme aj nepostrúhané konce zemiakov. Haluškárom sádžeme halušky do vriacej osolenej vody, varíme pokiaľ nevyplavajú na vrch. Scedíme a môžeme prepláchnuť teplou vodou. Necháme odkvapkať.
  3. Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou, môžeme nechať trochu na dekoráciu. Slaninu nakrájame na kocky a opražíme do zlatista.
  4. Hotove halušky dáme do väčšej misy a premiešame s bryndzou. Posypeme opraženou slaninkou, nasekanou pažítkou a cibuľkou. Všetkým dobrú chuť.