Bryndzové halušky fotorecept

ajus969 - bez fotkyajus969, 24. apríla 2015
Bryndzové halušky (fotorecept)
Foto: ajus969

Halušky robím len pre druhých, ja bryndzu neľúbim :-D ale všetkým chutia :-)

4
porcie

Suroviny

500 g
200 g
200 g
200 g
200 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny, dáme variť osolenú vodu na halušky.

    Bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si nakrájame slaninku na kocky a opražíme na panvici.

    Bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je slanina hotová, urobíme si cesto. Zemiaky postrúhame na najjemnejšom strúhadle, pridáme múku a pol kávovej lyžičky soli. Ak je príliš riedke, pridáme viac múky, každé zemiaky inak sajú. Cez sitko na halušky cesto prepasírujeme do vriacej vody. Keď halušky vyplávajú na povrch, povaríme ich 3-4 minútky. Zlejeme z nich vodu (ja som halušky nepreplachovala studenou vodou)

    Bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď máme halušky hotové, pripravíme si bryndzu. Na panvicu vylejeme smotanu a pridáme bryndzu, povaríme do hladka, aby v smotane neboli hrudky bryndze.

    Bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Bryndzu zmiešame s haluškami.

    Bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Môžeme podávať.

    Bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ja zvyknem vmiešať do halušiek aj slaninu, keďže sa jedia aj neskôr, aby slanina nebola príliš vysušená. Dobrú chuť.

    Bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

jozka2
Tvoje halusticky maju iba jednu chybu,ze ich nemamatu na stole.*****
mariamka
netreba varit tu bryndzu, ja rozprazim slaninu, skvarky vyberiem /budu navrch/, hodim tam bryndzu a zasypam haluskami, ako sa mi varia, netreba mastit a bryndza sa teplom roztopi sama, slahacka mi je novinka, zvykneme davat kyslu, ale neda sa ich objest, slovenska klasika na x- sposobov :)
marienka44
@Ajus969 , moje najobľúbenejšie jedlo! Najnovšie podľa kuchára v TV po nastrúhaní zemiakov scedím vodu, ktorú mzemiaky pustili pri strúhaní. Tým vlastne nemusím pridávať až toľko múky (striedavo hladku a polohrubú) a halušky nei sú potom tvrdé. Je vyšší podiel zemiakov v ceste a to je dobre.
Ja neviem, či robím správen, ale ja priebežne halušky mastím výpekom zo slaniny, ako ich vyberám z vody. Zvyknem bryndzu rozmiešať s kyslou smotanou a každý si naporcuje bryndzu sám na tanieri. Pražiť bryndzu je hriech, obsahuje probiotické kultúry.
Ešte mám v obľube halušky s kyslou kapustou. Mňam...
motyka
Naša klasika. Nezohrievam bryndzu, ale pridávam rovno do hrnca, v ktorom ich pripravujem. Aj s trochou kyslej smotany. Ale po pridaní šľahačkovej smotany / keď ju mám práve doma / je to delikatesa.
@Ajus969 - tvoje sú iste tiež výborné, najmä s tou porciou slaninky. Asi dns urobím.
bubaya
A ja práve rozmýšľam, čo variť, či len chleba namazať, a tu ho máš, halušky s bryndzou. Jeden vylepšovák - halušky zmiešať s brynzou a naliať na ne horúcu, škvariacu sa masť zo slaniny, dobre rozmiešať. Bryndza sa rozpustí a zostane taká polotekutá, netreba ju riediť smotanou a je to vynikajúúúúúúce. Ináč ako Liptáčka nemám proti receptu žiadne výhrady, chválim.
olinecka
Stačí bryndzu v troche studeného mlieka premiešať na hustu kašu a vmiešame k hotovým haluškam a vrch polejeme opraženou slaninkou!!!!
ajus969
ja robim ako ma to ucila mama, ja ich nejem, bryndza mi nechuti, priam mi smrdi, priatelovi sa paci aj so smotanou na slahanie, takze ked chuti jemu, som spokojna :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia