Bryndzové halušky fotorecept

taxitaxi - fotkataxitaxi, 25. januára 2014
Bryndzové halušky (fotorecept)
Foto: taxitaxi

U nás doma je to v sobotu obedová "klasika".

30 minút
príprava

Suroviny

6 - 8 ks
podľa potreby
800 g
7 ks
1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Ja som ich nakrájal na menšie kocky a rozmixoval v malom robote.

    Bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Možno sa bude zdať uvedené množstvo slaniny veľa, ale verte, že nie....

    Bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakrájal som ju na kocky / každý na akú veľkosť chcete / a potom som ju už iba vypekal...

    Bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po vypečení uvedeného množstva slaniny ostalo toto......

    Bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zemiaky zmiešame s polohrubou múkou a posolíme.

    Bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď nám už zovrela voda, tak cez túto pomôcku / špecle / to pretlačím do hrnca. Chvíľku povaríme.

    Bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cibuľu nakrájame a popražíme my ju máme rádi takto hnedú....karamelovo sladkú...

    Bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tak a tu je výsledok.

    Bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
mb
mb
vyskusame aj s cibulou, priznam sa, ze som take este nejedol...
luss44
ale robíš chute takto večer :) musím aj ja skúsiť s cibuľkou.
sany11
My sme mali bryndzove halusky na obed vcera,ked vidim tvoje foto dala by som si aj teraz.krasna praca,fotopostup,proste vsetko.nádhera.
izabella929
halušky vyzerajú veľmi chutne...) bežne dávam na vrch opraženú cibuľku so slanikou...trošku síce menej slaninky, ale tá veru dodá skvelú chuť....
slavicek
všetko je super,ale tá CIBUĽA,len to nie,na Liptove by to neprešlo
tetrisss
No neviem ci sa autor receptu nenahneva, lebo zjavne "nemusi" slaninu, ale skuste to len s tou cibulou, ked som jedla delenu stravu, tak vtedy som si to oblubila.
budkar
Nezdá sa mi túto poghúťku nazvať bryndzové halušky. Napriek tomu, ýe to nepochybne pochúťka je znamenitá.
malusa
Bryndzove halusky s cibulou som este nejedla,vyskusam!
venusa
Robim ich davno presne takto a kyslu smotanu som davala z jedineho dovodu, ze zimna bryndza je slansia a smotana halusky zjemni. Niektori sa cuduju, no ak vyskusaju, robia takto. My davame na taketo halusky pazitku, alebo jarnu cibulku, ktora je dostupna po cely rok.
venusa
Odskocim :) no skuste len tak oprazit cibulku do sklovita, osolit, okorenit a dat na chlieb,no parada :)
radox1
ja nie som zastanca smotany,zakysanky....najlepsia na zriedenie bryndze -iba ak je to potrebne je voda z halusiek,a navyse nezmeni chut bryndze.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia