Bryndzová polievka

stevca - fotkastevca, 29. januára 2013
Bryndzová polievka
Foto: stevca

mojimi deťmi zbožňovaná

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
 troška
 podla chuti
 podla chuti cestovina




Postup

  1. 1

    očistené a na kocky nakrájané zemiaky dáme variť do vody, ktorú jemne osolíme, nakolko bryndza je tiež slaná

  2. 2

    ked začnú zemiaky vo vede vrieť pridáme mrveničku - mi máme túto najradšej, ale môžete si zvoliť aj inú cestovinu - kým sa zemiaky uvaria, aj cestovina bude hotová

  3. 3

    ked sú zemiaky aj cestovina uvarené, dolejem vodu tak do 2 , 2,5 l a ked začne vrieť tak ohen znížim na minimum a pridávam bryndzu, sem-tam pomiešam kým sa bryndza nerozpustí - a polievka je hotová

Diskusia k receptu

marianne
1*:-)Paci sa mi ,ze bryndzu zbytocne nevaris a davas ju az nakoniec.Uplne super polievka pre mna.Uz davno sme ju nemali,dakujem,mozno na piatok pomasirujem bryndzu kupit a uvarim podla teba.
denyany
bryndzu máme radi, ale do polievky som ju ešte nepoužila, tak možno tento receptík aj vyskúšam...
dodo46
u nás sme zvyknutí dať si na dno taniera kúsok masla a červenej
sladkej , alebo štiplavej mletej papriky - rozmiešať a potom zaliať horúcou polievkou.
ebaka
Táto polievočka mi bude určite chutiť.nikdy som ju nejedla,ale v mysli som si ju takto vymyslela ....a ak kúpim bryndzu,tak sa do varenia pustím...to ti sľubujem,Stevca....:::))))))
radost
@marianne vtipne to vyšlo...ja nemusím masirovať /po/ bryndzu-poctivú zo salaša mám v mrazáku-v jeseni si vždy nakúpim viac..
zajtra túto polievočku urobím...
1x martau
fiby
@stevca tá polievka je vynikajúca, ja ju robím už 35 rokov a moji vnuci sa idú za ňou zabiť, trošíčku ju robím v pozmenenej forme.
xxxl38
Je to naša najobľúbenejšia polievočka,ja do nej dávam ešte počas varenia zemiakov a cestoviniek kmín,trošku čierneho čersto namletého korenia a koriander..
stevca
som rada že sa vám receptík páči, ja ju mám najradšej v lete za studena - dobré osvieženie :) a inak aj ja dávam bryndzu "májovku" ako sa hovorí - do mraziaka a potom v zime len vyťahujem na polievočku, pomazanku a do pirohov :))
erickoj1
Ja ju tiež varievam už dlho ,ale pridávam smotanu 33 a možno posypať koprom kto ho má rád.
elixir
Je to škoda, nemám tu veľmi ako zohnať bryndzu... ale dala by som si tak veľmi takúto polievočku... mňam. Vyzerá výborne.
deva27
Túto polievočku som s menšou nedôverou nedávno ochutnala u kamošky a je to skutočne lahodná polievočka, úžasne jednoduchá a fajná. Kto chce pridá si tam aj syr v črievku, alebo apetito na malé kocôčky (ten sa nerozvarí). Asi si ju zajtra rovno urobím. :)
ilusa
@stevca robim ju presne ako ty,len dam nakoniec trochu masla.Je to jednoducha polievocka,ale vyborna.Ja ju casto nerobievam ,ale len preto,ze ked ju uvarim,nasleduje obzerstvo.A paci sa mi taka,ako ju mas napisanu,ziadne korenie,ziadna vegeta,ani cibulka.
angast
robím ako dodo - na dne taniera vymiešam kúsok masla s č. paprikou
a zalejem horúcou polievkou. Tak nás to učila babka.
majkahra
Toto je super polievočka, zbožňujú ju všetky deti v v našej rodine a aj vnúčatká. Varím ju presne tak isto s domácimi zámelkami, ako sa u nás hovorí.
kakaova
ja dávam aj "obvykle sušený" kôpor ....tiež ju zbožňujeme
erikao
my tiež s kôprom (a bez cestoviny), mňaaaaam
alenkaz
Ja ju varím pravidelne, bryndzu trochu riedim mliekom. Je výborná:o)
fiby
Aj ja ju robievam, ale pridávam na záver kravskú hrudku alebo ovčí syr natrhaný. Vedela som, že autorka tejto polievky pochádza z Gemera.
fiby
Aj ja ju robievam, ale pridávam na záver kravskú hrudku alebo ovčí syr natrhaný. Vedela som, že autorka tejto polievky pochádza z Gemera.
rona33
Robila som túto bryndzovku a bola skutočne super. Odporúčam.
ivkarrbt
Skvelá polievočka robievam tiež takúto. Len tu bryndzu rozmiešam v smotane sladkej. Inak vynikajúca




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia