Bryndzová polievka
Autor receptu: diabambulka
4-6 porcie |
5 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájame slaninku, a opražíme. Opraženú slaninku vyberieme a zatiaľ odložíme. Na výpeku zo slaninky osmažíme nakrájanu cibuľu, poprášime troškou mletej papriky a zalejeme vriacou vodou. Vložíme ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky, troška osolíme, pretože brynza je slaná tak radšej menej a varíme 15 minút, potom pridáme cestovinku a uvaríme ju. Keď je cestovina uvarená pridáme bryndzu, ktorú namrvíme do polievky. Ešte chvíľku povaríme a môžeme podávať. Nalejeme do tanierov pridáme slaninku a nakrájanú pažítku.
- Táto polievočka je veľmi rýchla a dobrá je aj varianta bez cestoviny , len so zemiačkami. To už nechám na vás.
Dobrú chuť.