Bryndzová polievka

Bryndzová polievka
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 6. októbra 2010 20:21Ďalšie jeho recepty

Suroviny

4-6
porcie
5
minút
príprava
25
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Nakrájame slaninku, a opražíme. Opraženú slaninku vyberieme a zatiaľ odložíme. Na výpeku zo slaninky osmažíme nakrájanu cibuľu, poprášime troškou mletej papriky a zalejeme vriacou vodou. Vložíme ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky, troška osolíme, pretože brynza je slaná tak radšej menej a varíme 15 minút, potom pridáme cestovinku a uvaríme ju. Keď je cestovina uvarená pridáme bryndzu, ktorú namrvíme do polievky. Ešte chvíľku povaríme a môžeme podávať. Nalejeme do tanierov pridáme slaninku a nakrájanú pažítku.

2

Táto polievočka je veľmi rýchla a dobrá je aj varianta bez cestoviny , len so zemiačkami. To už nechám na vás. Dobrú chuť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sonicka663, 6. októbra 2010 o 21:41
    Mňam,vyzerá veľmi dobre.Ja robievam bryndzovú polievku úplne inak,ale vyskúšam aj tento recept.


  • zabiatko66, 7. októbra 2010 o 08:48
    Bryndzovú polievku som ešte nikdy nevarila, toto je super nápad. Ďakujem za tip.


  • valeri, 7. októbra 2010 o 09:41
    vyzerá chutne, ani ja ju nepoznám, ale ukladám a určite vyskúšam. Čo keby som namiesto slaniny dala nejakú klobásku, alebo párok?


  • maartina, 7. októbra 2010 o 09:56
    Tak a mám skvelý tip na dnešnú polievku :). Verím, že bude dobrá.


  • strigus, 7. októbra 2010 o 10:12
    ja nedávam slaninku, ale tá môže len vylepšiť chuť, fajný receptík


  • diabambulka, 7. októbra 2010 o 17:37
    ahojte všetci, ďakujem za milé odozvi a dufam že sa ozvete keď si ju uvaríte aký bol výsledok. Som milo prekvapená aký má táto jednoduchá polievočka úspech. valeri ak máte radšej klobásu kľudne si ju tam dajte, veď aj bryndzové halušky jeme buď s klobásou, alebo so slaninkou a ďalšia možnosť bez ako napisala strigus:-))) ale kúštik slaninky, alebo klobásy to len vylepší.


  • remcula, 8. októbra 2010 o 23:51
    No, z brynzy jsem zatím dělala jen snad pomazánku a dávám ji, jak jinak na halušky. Tohle je zajímavá polévka.


  • aninka1, 12. októbra 2010 o 16:14
    Prave som ju dovarila. Moja dcera ma veeelmi mlstny jazycek a vychvalila ju do neba.
    Je fakt super!!!


  • aninka1, 13. októbra 2010 o 18:14
    Diabambulka, prave prisiel moj muz a chcel si dat polievku. Bohuzial smola... uz nebola ani kvapka. To bola taka mnamka.. Moc dakujem za tento SKVELY RECEPTIK!!!


  • miroslav2410, 17. marca 2011 o 16:10
    Spravili, vyoblizovali taniere uložili do KK, rýdzo slovenská polievka tiež som doteraz robil len pomazánku a bryndzové halušky. Díki


  • diabambulka, 17. marca 2011 o 17:16
    super, som rada že sa páčila a že ste si ju zaradili do svojho jedálneho lístka:-))) potešili ste ma :-)))


  • zifi, 21. decembra 2011 o 18:00
    Vyborny typ, vyskusam!


  • 3sandra3, 1. marca 2012 o 22:43
    aj ja vyskúšam,,, pekne vonia


  • diabambulka, 2. marca 2012 o 12:25
    :-)))


  • aninka1, 8. januára 2013 o 16:38
    navarila som 8L -hrniec... a opäť PADLA ZA VLASŤ


  • radox1, 8. januára 2013 o 17:20
    vynechat cestovinu a je z toho vydareny demikat.


  • radost, 30. januára 2013 o 17:09
    dnes som túto polievočku varila-bez cestoviny-z pravej salašníckej bryndze-mám v mraziaku...výborná



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist