Bryndzová polievka

diabambulkaDiabambulka, 36 ročná žena, Rajec, 6. októbra 2010 20:21
Ďalšie jej recepty »

4-6
porcie
5 min
príprava
25 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Nakrájame slaninku, a opražíme. Opraženú slaninku vyberieme a zatiaľ odložíme. Na výpeku zo slaninky osmažíme nakrájanu cibuľu, poprášime troškou mletej papriky a zalejeme vriacou vodou. Vložíme ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky, troška osolíme, pretože brynza je slaná tak radšej menej a varíme 15 minút, potom pridáme cestovinku a uvaríme ju. Keď je cestovina uvarená pridáme bryndzu, ktorú namrvíme do polievky. Ešte chvíľku povaríme a môžeme podávať. Nalejeme do tanierov pridáme slaninku a nakrájanú pažítku.

  2. 2

    Táto polievočka je veľmi rýchla a dobrá je aj varianta bez cestoviny , len so zemiačkami. To už nechám na vás. Dobrú chuť.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist