Panna cotta

Bryndzová panna cotta na oškvarkovom koliesku

Autor receptu: redakcia

Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál... ale často aj končí. Pritom sa práve z bryndze dajú vytvoriť desiatky zaujímavých chuťoviek, koláčov, polievok či hlavných jedál zážitkového menu. Veď dnes je vo svete bežné, že „ľudové" suroviny prenikajú do vysokej gastronómie.

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Smotanu na šľahanie necháme zovrieť a ochutíme soľou a bryndzou. Želatínu necháme zmäknúť v studenej vode. Zmäknutú necháme rozpustiť v bryndzovej smotane. Túto zmes nalejeme do silikónových foriem.
  2. Oškvarky rozmixujeme najemno, rovnomerne rozložíme a „vykrojíme" z nich koliesko. Naň položíme panna cottu a posypeme mletou paprikou. Podávame s cesnakovým chlebom.