Bryndzová nátierka

Bryndzová nátierka
Foto: dorisa
dorisaDorisa, recept pridal: 21. januára 2011 0:00Ďalšie jeho recepty

Dnes na olovrant bola bryndzová pomazánka.

Suroviny

2
porcie
5
minút
príprava

Postup prípravy receptu

Z uvedených surovín pripravíme nátierku tak, že všetko dôkladne zmiešame. Podávame na chlebe, alebo pečive. Niekto má rád k nátierke zeleninu, moj priateľ pije k takémuto chlebíku mlieko.
Bryndzová nátierka - obrázok 1



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

20 komentárov k receptu
  • marta23, 21. januára 2011 o 09:20
    Ja pridávam niekedy trochu rasce, môže byť aj mletá a za malú lyžičku horčice, keď je sezóna, tak aj nadrobno nakrájanú reďkovku. Ale tento recept je original.


  • dorisa, 21. januára 2011 o 10:02
    @marta23 , ja rascu nie, keď moj bývalý manžel donesie vnučke jeho bryndzovú nátierku, tak tam je rasca. Ochutnala som, naozaj...nie. Jasne, je na každom, a každy si spraví,ako mu chutí. Ďakujem za komentár.


  • cica2, 21. januára 2011 o 10:16
    ááááá to je moje, hneď by som si teraz dala k čajíku, vďaka za recept:) Pomazánky deti zbožňujú, tak si ukladám:)


  • duschko, 21. januára 2011 o 10:32
    Uz sa tesim na majovu bryndzu. V pomazanke mi nesmie chybat pazitka. Asi som si tak zvykol.


  • trencanka, 21. januára 2011 o 12:35
    Davam pazitku alebo mladu cibulku, to je tiez fajn. Ked ju chcem redsiu, tak pridam kyslu smotanu, trosku. Majovu bryndzu si davam do mrazaku, potom v zime dobre padne. Robievam casto bryndzovu polievku s halustickami, to je mnamka.


  • klaura, 21. januára 2011 o 16:31
    Mám veľmi rada bryndzovú pomazánku, presne takto ju robievala moja mamka a volala ju kerezet. Ja namiesto masla vytlačím jeden čerievkový syr, pridám bryndzu, nadrobno cibuľku a na zriedenie jogurt alebo kyslú smotanu. Nechám ju krásne bielu a nakrájam pažítku ...


  • ketty3811, 21. januára 2011 o 21:38
    Bryndzovú mám rada,ale u nás v rodine iba ja a pre mňa samu sa mi nechce robiť.Ale dala by som si.:-)


  • evanaaa, 21. januára 2011 o 22:58
    Klasická bryndzová pomazánka, dobrá aj po 50-tych rokoch. Robím ju len z dobrej bryndze, zimná nie je až taká dobrá. Trencanka, prosímťa, nič sa nestane tej bryndze v mrazáku. Myslela som, že mliečne výrobky sa nedajú dobre zmraziť - stratia chuť. A koľko ti tam vydrží?


  • bozulka, 21. januára 2011 o 23:04
    @evanaaa , ja tiež bryndzu niekedy mrazím.V nátierke riedim keď treba smotanou sladkou.Chuť nestratí a vydrží aj polroka,ale tak dlho nemá šancu.Robím bielu s pažitkou alebo mladou cibuľkou ale červenú s paprikou.


  • danculka, 22. januára 2011 o 12:04
    Ja tiež robím,ako @dorisa ,ke´d je pažítka tak aj s ňou....


  • miroslav2410, 23. januára 2011 o 18:34
    ja robievam podobnú a dávam tam mletú rascu, je úžasná a minie sa hneď.....


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 9 komentárov)
  • nadasky, 6. januára 2012 o 09:40
    Ja to všetky nátierky mixujem ponorným mixérom ,sú perfektne jemné.Skúste.


  • dorisa, 6. januára 2012 o 10:10
    @nadaska , ďakujem za radu.


  • akeber, 23. júna 2012 o 18:53
    Dnes som ju vyskúšala :-) je skvelá odporúčam :-)


  • dorisa, 23. júna 2012 o 19:29
    @akeber , ďakujem.


  • rose261, 31. októbra 2012 o 10:17
    Ja som tam este pridala okrem pazitky aj jedno bambino mnamky...


  • dorisa, 31. októbra 2012 o 12:32
    @rose261 , aj so syrikom to moze byt dobrucke


  • lusiabb, 25. júna 2013 o 23:43
    výborná nátierka,moc nám chutnala


  • dorisa, 25. júna 2013 o 23:49
    @lusiabb , som rada..ďakujem


  • jozka2, 19. decembra 2013 o 22:48
    Kolko hlav tolko chuti,niekto ma rad s kminom,ja racsu milujem,davam ju skoro na kazde maso,pecene kurcata,varim s nou zemiaky ale bryndzovu natierku len s mladou cibulkou ,maslom,alebo smotanou a cerv.paprikou akus dobreho chlebika a som v siedmom nebi.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist