Bryndzová nátierka

Bryndzová nátierka
Foto: dorisa
dorisaDorisa, recept pridal: 21. januára 2011 0:00Ďalšie jeho recepty

Dnes na olovrant bola bryndzová pomazánka.

Suroviny

2
porcie
5
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Z uvedených surovín pripravíme nátierku tak, že všetko dôkladne zmiešame. Podávame na chlebe, alebo pečive. Niekto má rád k nátierke zeleninu, moj priateľ pije k takémuto chlebíku mlieko.
Bryndzová nátierka - obrázok 1



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marta23, 21. januára 2011 o 09:20
    Ja pridávam niekedy trochu rasce, môže byť aj mletá a za malú lyžičku horčice, keď je sezóna, tak aj nadrobno nakrájanú reďkovku. Ale tento recept je original.


  • dorisa, 21. januára 2011 o 10:02
    @marta23 , ja rascu nie, keď moj bývalý manžel donesie vnučke jeho bryndzovú nátierku, tak tam je rasca. Ochutnala som, naozaj...nie. Jasne, je na každom, a každy si spraví,ako mu chutí. Ďakujem za komentár.


  • cica2, 21. januára 2011 o 10:16
    ááááá to je moje, hneď by som si teraz dala k čajíku, vďaka za recept:) Pomazánky deti zbožňujú, tak si ukladám:)


  • duschko, 21. januára 2011 o 10:32
    Uz sa tesim na majovu bryndzu. V pomazanke mi nesmie chybat pazitka. Asi som si tak zvykol.


  • trencanka, 21. januára 2011 o 12:35
    Davam pazitku alebo mladu cibulku, to je tiez fajn. Ked ju chcem redsiu, tak pridam kyslu smotanu, trosku. Majovu bryndzu si davam do mrazaku, potom v zime dobre padne. Robievam casto bryndzovu polievku s halustickami, to je mnamka.


  • klaura, 21. januára 2011 o 16:31
    Mám veľmi rada bryndzovú pomazánku, presne takto ju robievala moja mamka a volala ju kerezet. Ja namiesto masla vytlačím jeden čerievkový syr, pridám bryndzu, nadrobno cibuľku a na zriedenie jogurt alebo kyslú smotanu. Nechám ju krásne bielu a nakrájam pažítku ...


  • ketty3811, 21. januára 2011 o 21:38
    Bryndzovú mám rada,ale u nás v rodine iba ja a pre mňa samu sa mi nechce robiť.Ale dala by som si.:-)


  • evanaaa, 21. januára 2011 o 22:58
    Klasická bryndzová pomazánka, dobrá aj po 50-tych rokoch. Robím ju len z dobrej bryndze, zimná nie je až taká dobrá. Trencanka, prosímťa, nič sa nestane tej bryndze v mrazáku. Myslela som, že mliečne výrobky sa nedajú dobre zmraziť - stratia chuť. A koľko ti tam vydrží?


  • bozulka, 21. januára 2011 o 23:04
    @evanaaa , ja tiež bryndzu niekedy mrazím.V nátierke riedim keď treba smotanou sladkou.Chuť nestratí a vydrží aj polroka,ale tak dlho nemá šancu.Robím bielu s pažitkou alebo mladou cibuľkou ale červenú s paprikou.


  • danculka, 22. januára 2011 o 12:04
    Ja tiež robím,ako @dorisa ,ke´d je pažítka tak aj s ňou....


  • miroslav2410, 23. januára 2011 o 18:34
    ja robievam podobnú a dávam tam mletú rascu, je úžasná a minie sa hneď.....


  • nadasky, 6. januára 2012 o 09:40
    Ja to všetky nátierky mixujem ponorným mixérom ,sú perfektne jemné.Skúste.


  • dorisa, 6. januára 2012 o 10:10
    @nadaska , ďakujem za radu.


  • akeber, 23. júna 2012 o 18:53
    Dnes som ju vyskúšala :-) je skvelá odporúčam :-)


  • dorisa, 23. júna 2012 o 19:29
    @akeber , ďakujem.


  • rose261, 31. októbra 2012 o 10:17
    Ja som tam este pridala okrem pazitky aj jedno bambino mnamky...


  • dorisa, 31. októbra 2012 o 12:32
    @rose261 , aj so syrikom to moze byt dobrucke


  • lusiabb, 25. júna 2013 o 23:43
    výborná nátierka,moc nám chutnala


  • dorisa, 25. júna 2013 o 23:49
    @lusiabb , som rada..ďakujem


  • jozka2, 19. decembra 2013 o 22:48
    Kolko hlav tolko chuti,niekto ma rad s kminom,ja racsu milujem,davam ju skoro na kazde maso,pecene kurcata,varim s nou zemiaky ale bryndzovu natierku len s mladou cibulkou ,maslom,alebo smotanou a cerv.paprikou akus dobreho chlebika a som v siedmom nebi.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist