Bryndzová nátierka

dorisa - fotkadorisa, 21. januára 2011
Bryndzová nátierka
Foto: dorisa

Dnes na olovrant bola bryndzová pomazánka.

2
porcie
5 minút
príprava

Suroviny

125 g
2 PL
1 ks, nadrobno pokrájaná




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín pripravíme nátierku tak, že všetko dôkladne zmiešame. Podávame na chlebe, alebo pečive. Niekto má rád k nátierke zeleninu, moj priateľ pije k takémuto chlebíku mlieko.

    Bryndzová nátierka - obrázok 1

Diskusia k receptu

marta23
Ja pridávam niekedy trochu rasce, môže byť aj mletá a za malú lyžičku horčice, keď je sezóna, tak aj nadrobno nakrájanú reďkovku. Ale tento recept je original.
dorisa
@marta23 , ja rascu nie, keď moj bývalý manžel donesie vnučke jeho bryndzovú nátierku, tak tam je rasca. Ochutnala som, naozaj...nie. Jasne, je na každom, a každy si spraví,ako mu chutí. Ďakujem za komentár.
cica2
ááááá to je moje, hneď by som si teraz dala k čajíku, vďaka za recept:) Pomazánky deti zbožňujú, tak si ukladám:)
duschko
Uz sa tesim na majovu bryndzu. V pomazanke mi nesmie chybat pazitka. Asi som si tak zvykol.
trencanka
Davam pazitku alebo mladu cibulku, to je tiez fajn. Ked ju chcem redsiu, tak pridam kyslu smotanu, trosku. Majovu bryndzu si davam do mrazaku, potom v zime dobre padne. Robievam casto bryndzovu polievku s halustickami, to je mnamka.
klaura
Mám veľmi rada bryndzovú pomazánku, presne takto ju robievala moja mamka a volala ju kerezet. Ja namiesto masla vytlačím jeden čerievkový syr, pridám bryndzu, nadrobno cibuľku a na zriedenie jogurt alebo kyslú smotanu. Nechám ju krásne bielu a nakrájam pažítku ...
ketty3811
Bryndzovú mám rada,ale u nás v rodine iba ja a pre mňa samu sa mi nechce robiť.Ale dala by som si.:-)
evanaaa
Klasická bryndzová pomazánka, dobrá aj po 50-tych rokoch. Robím ju len z dobrej bryndze, zimná nie je až taká dobrá. Trencanka, prosímťa, nič sa nestane tej bryndze v mrazáku. Myslela som, že mliečne výrobky sa nedajú dobre zmraziť - stratia chuť. A koľko ti tam vydrží?
bozulka
@evanaaa , ja tiež bryndzu niekedy mrazím.V nátierke riedim keď treba smotanou sladkou.Chuť nestratí a vydrží aj polroka,ale tak dlho nemá šancu.Robím bielu s pažitkou alebo mladou cibuľkou ale červenú s paprikou.
nadasky
Ja to všetky nátierky mixujem ponorným mixérom ,sú perfektne jemné.Skúste.
akeber
Dnes som ju vyskúšala :-) je skvelá odporúčam :-)
rose261
Ja som tam este pridala okrem pazitky aj jedno bambino mnamky...
jozka2
Kolko hlav tolko chuti,niekto ma rad s kminom,ja racsu milujem,davam ju skoro na kazde maso,pecene kurcata,varim s nou zemiaky ale bryndzovu natierku len s mladou cibulkou ,maslom,alebo smotanou a cerv.paprikou akus dobreho chlebika a som v siedmom nebi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia