Bryndzová nátierka

Bryndzová nátierka
Foto: dorisa
dorisaDorisa, recept pridal: 21. januára 2011 0:00Ďalšie jeho recepty

Dnes na olovrant bola bryndzová pomazánka.

Suroviny

2
porcie
5
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Z uvedených surovín pripravíme nátierku tak, že všetko dôkladne zmiešame. Podávame na chlebe, alebo pečive. Niekto má rád k nátierke zeleninu, moj priateľ pije k takémuto chlebíku mlieko.
Bryndzová nátierka - obrázok 1



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marta23, 21. januára 2011 o 09:20
    Ja pridávam niekedy trochu rasce, môže byť aj mletá a za malú lyžičku horčice, keď je sezóna, tak aj nadrobno nakrájanú reďkovku. Ale tento recept je original.


  • dorisa, 21. januára 2011 o 10:02
    @marta23 , ja rascu nie, keď moj bývalý manžel donesie vnučke jeho bryndzovú nátierku, tak tam je rasca. Ochutnala som, naozaj...nie. Jasne, je na každom, a každy si spraví,ako mu chutí. Ďakujem za komentár.


  • cica2, 21. januára 2011 o 10:16
    ááááá to je moje, hneď by som si teraz dala k čajíku, vďaka za recept:) Pomazánky deti zbožňujú, tak si ukladám:)


  • duschko, 21. januára 2011 o 10:32
    Uz sa tesim na majovu bryndzu. V pomazanke mi nesmie chybat pazitka. Asi som si tak zvykol.


  • trencanka, 21. januára 2011 o 12:35
    Davam pazitku alebo mladu cibulku, to je tiez fajn. Ked ju chcem redsiu, tak pridam kyslu smotanu, trosku. Majovu bryndzu si davam do mrazaku, potom v zime dobre padne. Robievam casto bryndzovu polievku s halustickami, to je mnamka.


  • klaura, 21. januára 2011 o 16:31
    Mám veľmi rada bryndzovú pomazánku, presne takto ju robievala moja mamka a volala ju kerezet. Ja namiesto masla vytlačím jeden čerievkový syr, pridám bryndzu, nadrobno cibuľku a na zriedenie jogurt alebo kyslú smotanu. Nechám ju krásne bielu a nakrájam pažítku ...


  • ketty3811, 21. januára 2011 o 21:38
    Bryndzovú mám rada,ale u nás v rodine iba ja a pre mňa samu sa mi nechce robiť.Ale dala by som si.:-)


  • evanaaa, 21. januára 2011 o 22:58
    Klasická bryndzová pomazánka, dobrá aj po 50-tych rokoch. Robím ju len z dobrej bryndze, zimná nie je až taká dobrá. Trencanka, prosímťa, nič sa nestane tej bryndze v mrazáku. Myslela som, že mliečne výrobky sa nedajú dobre zmraziť - stratia chuť. A koľko ti tam vydrží?


  • bozulka, 21. januára 2011 o 23:04
    @evanaaa , ja tiež bryndzu niekedy mrazím.V nátierke riedim keď treba smotanou sladkou.Chuť nestratí a vydrží aj polroka,ale tak dlho nemá šancu.Robím bielu s pažitkou alebo mladou cibuľkou ale červenú s paprikou.


  • danculka, 22. januára 2011 o 12:04
    Ja tiež robím,ako @dorisa ,ke´d je pažítka tak aj s ňou....


  • miroslav2410, 23. januára 2011 o 18:34
    ja robievam podobnú a dávam tam mletú rascu, je úžasná a minie sa hneď.....


  • nadasky, 6. januára 2012 o 09:40
    Ja to všetky nátierky mixujem ponorným mixérom ,sú perfektne jemné.Skúste.


  • dorisa, 6. januára 2012 o 10:10
    @nadaska , ďakujem za radu.


  • akeber, 23. júna 2012 o 18:53
    Dnes som ju vyskúšala :-) je skvelá odporúčam :-)


  • dorisa, 23. júna 2012 o 19:29
    @akeber , ďakujem.


  • rose261, 31. októbra 2012 o 10:17
    Ja som tam este pridala okrem pazitky aj jedno bambino mnamky...


  • dorisa, 31. októbra 2012 o 12:32
    @rose261 , aj so syrikom to moze byt dobrucke


  • lusiabb, 25. júna 2013 o 23:43
    výborná nátierka,moc nám chutnala


  • dorisa, 25. júna 2013 o 23:49
    @lusiabb , som rada..ďakujem


  • jozka2, 19. decembra 2013 o 22:48
    Kolko hlav tolko chuti,niekto ma rad s kminom,ja racsu milujem,davam ju skoro na kazde maso,pecene kurcata,varim s nou zemiaky ale bryndzovu natierku len s mladou cibulkou ,maslom,alebo smotanou a cerv.paprikou akus dobreho chlebika a som v siedmom nebi.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Čo sme jedli pre 25 rokmi
Pred nedávnom sme si pripomenuli 25. výročie Nežnej revolúcie. Tá priviala zmenu nielen do politiky, ale do každého aspektu nášho života, gastronómiu nevynímajúc.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist