Bryndzová nátierka de luxe

namarie - fotkanamarie, 5. decembra 2015
Bryndzová nátierka de luxe
Foto: namarie

Klasická bryndzová nátierka je delikátna záležitosť. Patrí medzi tie, ktoré si môžete pripraviť kedykoľvek, rýchlo a bez zbytočne veľkých nákupov. Keďže ju mám veľmi Zobraziť celý popisKlasická bryndzová nátierka je delikátna záležitosť. Patrí medzi tie, ktoré si môžete pripraviť kedykoľvek, rýchlo a bez zbytočne veľkých nákupov. Keďže ju mám veľmi rada, rozhodla som sa ju vylepšiť a vytvoriť recept, ktorý poteší nielen vaše chuťové poháriky, ale aj prípadných hostí, ktorým ju môžete ponúknuť ako vylepšenú verziu, stále uznávaných jednohubiek :) Dobrú chuť!

3
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

700 g
200 g
1 ks červená
6-7 ks
1 ks
1 PL korenený
 červená




Postup

  1. 1

    Maslo necháme min 30. min v teple, nech je mäkké. Červenú cibuľku nakrájame nadrobno. Rovnako uhorky.

    Bryndzová nátierka de luxe - obrázok 1
  2. 2

    Do misky dáme bryndzu, maslo, nakrájanú cibuľku, uhorky, jednu až dve ČL dijonskej horčice, červenú papriku (dávam jej viac, hlavne pre farbu a sladkú chuť). Suroviny poriadne premiešane vidličkou.

  3. 3

    Pridáme olivový olej (1-2 PL). Najlepšie je ak je olej ochutený rozmarínom, červeným korením, cesnakom... Pridáme čierne korenie podľa chuti. Pridáme trochu šťavy z citróna. Ochutnáme a dokoreníme.

  4. 4

    Hotovú natierku podávame s pečivom, alebo natierame na jednohubky. Takže dobrú chuť a príjemnú zábavu :)

Diskusia k receptu

denyany
Čoskoro máme takú menšiu veľkú oslavu a tak tento recept vyskúšam. Som ale zvedavá na chuť s tou kyslou uhorkou, tak by som vyskúšala aj tak...;-)
drajan
skúsim... ja robievam iba "šmirkas"... bryndza, maslo, červená paprika mletá a cibuľka.... dozdobím pažitkou. Je to mňamka...