Bryndzou plnená tekvica so srnčím chrbtom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
70 minút
na 180  °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru vyhrejeme na 180 °C, tekvicu priečne prerežeme, odstránime semienka a položíme na plech, pridáme soľ, čierne korenie, tymian a polovicu masla, podlejeme vodou (1 cm) a pečieme 45 minút alebo kým tekvica nezmäkne, no nesmie sa rozpadávať.
  2. V stredne veľkom hrnci speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme nadrobno nasekaný cesnak a kel. Prilejeme víno, čiastočne zredukujeme, pridáme vývar, varíme asi 15 minút, kým sa vývar nezredukuje na polovicu, premiestnime do mixéra, pridáme orechy, maslo a mixujeme dohladka.
  3. Mierne vychladenú tekvicu opatrne očistíme od šupky a nakrájame na 1 cm hrubé pláty, do ktorých vložíme bryndzu a zrolujeme. Srnčí chrbát potrieme olivovým olejom, okoreníme, osolíme a opekáme sprudka 2 minúty z každej strany a potom pomaly dopekáme podľa želania, ideálne medium rare, ďalšie 3–4 minúty na miernom plameni.