Brusnicový kompót

Brusnicový kompót
Foto: cokomilka
cokomilkaCokomilka, recept pridal: 7. januára 2010 21:13Ďalšie jeho recepty

Kompót je skvelý produkt, ktorý využijeme pri príprave diviny a omáčok k nej, ku kačacine a divej hydine ako garnírovanie, na prípravu brusnicového koláča. Brusnice majú obrovskú dietetickú a liečivú hodnotu. Množstvo antioxidantov je najvyššie zo všetkých v Európe rastúcich rastlín a živočíchov. Obsahujú protirakovinotvorné zložky. Na prípravu som použila čerstvé anglické brusnice.

Suroviny

10
minút
príprava
12
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Sterilizujeme tri poháriky buď v umývačke alebo ich prelejeme vriacou vodou, tiež viečka. Čerstvé brusnice umyjeme a dáme do kastrólika s vodou a cukrom + panákom whisky. Uvedieme do varu a asi 5 minút necháme vrieť. Bobule brusníc počas varu pukajú, pričom vydávajú jasný zvukový efekt. Keď sú všetky popukané, kompót nalievame do pohárikov a pevne zašróbujeme.

2

Ak chceme trvanlivý kompót, nie rýchly, poháriky zasterilizujeme horúcou parou na paráku na buchty v uzavretom hrnci 7 minút nad vriacou vodou.

3

Necháme pomaly chladnúť zakryté. Zvyšný sirup, ktorý sa nezmestil do pohárikov vypijeme, je veľmi zdravý.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • darina11, 8. januára 2010 o 09:09
    Recept sa mi páči. Musím ho vyskúšať,lebo sem-tam robím niečo z diviny,takže sa zíde.


  • mamkadasenka, 28. augusta 2013 o 11:11
    Kompot nalievas do flias horuci?Ja robievam len nalev :voda +cukor +citron a nalievam to na sparene brusnice...ale s vlaznym nalevom...zatial oka ale skusim aj tenyo recept.bojim sa ci sa velmi nerozvaria,lebo ja chcem kompot nie dzem:-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist