Brusnicový kompót

Brusnicový kompót
Foto: cokomilka
cokomilkaCokomilka, recept pridal: 7. januára 2010 21:13Ďalšie jeho recepty

Kompót je skvelý produkt, ktorý využijeme pri príprave diviny a omáčok k nej, ku kačacine a divej hydine ako garnírovanie, na prípravu brusnicového koláča. Brusnice majú obrovskú dietetickú a liečivú hodnotu. Množstvo antioxidantov je najvyššie zo všetkých v Európe rastúcich rastlín a živočíchov. Obsahujú protirakovinotvorné zložky. Na prípravu som použila čerstvé anglické brusnice.

Suroviny

10
minút
príprava
12
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Sterilizujeme tri poháriky buď v umývačke alebo ich prelejeme vriacou vodou, tiež viečka. Čerstvé brusnice umyjeme a dáme do kastrólika s vodou a cukrom + panákom whisky. Uvedieme do varu a asi 5 minút necháme vrieť. Bobule brusníc počas varu pukajú, pričom vydávajú jasný zvukový efekt. Keď sú všetky popukané, kompót nalievame do pohárikov a pevne zašróbujeme.

2

Ak chceme trvanlivý kompót, nie rýchly, poháriky zasterilizujeme horúcou parou na paráku na buchty v uzavretom hrnci 7 minút nad vriacou vodou.

3

Necháme pomaly chladnúť zakryté. Zvyšný sirup, ktorý sa nezmestil do pohárikov vypijeme, je veľmi zdravý.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • darina11, 8. januára 2010 o 09:09
    Recept sa mi páči. Musím ho vyskúšať,lebo sem-tam robím niečo z diviny,takže sa zíde.


  • mamkadasenka, 28. augusta 2013 o 11:11
    Kompot nalievas do flias horuci?Ja robievam len nalev :voda +cukor +citron a nalievam to na sparene brusnice...ale s vlaznym nalevom...zatial oka ale skusim aj tenyo recept.bojim sa ci sa velmi nerozvaria,lebo ja chcem kompot nie dzem:-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist