Brusnicový kompót

Brusnicový kompót
Foto: cokomilka
cokomilkaCokomilka, 13 ročné dievča, Bratislava, recept pridala: 7. januára 2010 21:13Ďalšie jej recepty

Kompót je skvelý produkt, ktorý využijeme pri príprave diviny a omáčok k nej, ku kačacine a divej hydine ako garnírovanie, na prípravu brusnicového koláča. Brusnice majú obrovskú dietetickú a liečivú hodnotu. Množstvo antioxidantov je najvyššie zo všetkých v Európe rastúcich rastlín a živočíchov. Obsahujú protirakovinotvorné zložky. Na prípravu som použila čerstvé anglické brusnice.

Suroviny

10
minút
príprava
12
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Sterilizujeme tri poháriky buď v umývačke alebo ich prelejeme vriacou vodou, tiež viečka. Čerstvé brusnice umyjeme a dáme do kastrólika s vodou a cukrom + panákom whisky. Uvedieme do varu a asi 5 minút necháme vrieť. Bobule brusníc počas varu pukajú, pričom vydávajú jasný zvukový efekt. Keď sú všetky popukané, kompót nalievame do pohárikov a pevne zašróbujeme.

2

Ak chceme trvanlivý kompót, nie rýchly, poháriky zasterilizujeme horúcou parou na paráku na buchty v uzavretom hrnci 7 minút nad vriacou vodou.

3

Necháme pomaly chladnúť zakryté. Zvyšný sirup, ktorý sa nezmestil do pohárikov vypijeme, je veľmi zdravý.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • darina11, 8. januára 2010 o 09:09
    Recept sa mi páči. Musím ho vyskúšať,lebo sem-tam robím niečo z diviny,takže sa zíde.


  • mamkadasenka, 28. augusta 2013 o 11:11
    Kompot nalievas do flias horuci?Ja robievam len nalev :voda +cukor +citron a nalievam to na sparene brusnice...ale s vlaznym nalevom...zatial oka ale skusim aj tenyo recept.bojim sa ci sa velmi nerozvaria,lebo ja chcem kompot nie dzem:-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Richard Noskovič: Kuchár by mal byť osobnosť
O tom, že aj mimo Bratislavy sa dajú na Slovensku nájsť kvalitné reštaurácie s inovatívnou kuchyňou nás v rozhovore presvedčil šéfkuchár Richard Noskovič z RESIDENCE HOTEL & CLUB na Donovaloch.

Prašičkove ličnice
Bola posledná májová nedeľa a na Ľubľanskom hrade sa už degustovali posledné súťažné vzorky vína. Päťdesiaty siedmy ročník medzinárodného konkurzu vín bol už za nami.

Európske gastronomické dedičstvo (2. časť)
Prečítajte si o gastronomických špecialitách z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 27/2015: Varíme s pivom a k pivu Varíme s pivom a k pivu
Časopis Varecha v piatok 3. júla v denníku Pravda.


TOPlist