Brusnicová divina so zemiakovými dolkami

Autor receptu: jurajd

4-6
porcie
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájanú koreňovú zeleninu prevaríme v litri osolenej vody, pridáme bobkový list, nové korenie a celé čierne korenie, cibuľu, 2 strúčiky cesnaku a čučoriedky. Pomaly varíme do zmäknutia. Po vychladnutí pridáme ocot a 1 dl vína. Do vzniknutej marinády dáme mäso a necháme ho odstáť asi 2 dni. (Mäso musí byť úplne ponorené.)
  2. Polovicu marinády prelejeme do kuchty aj s mäsom, pridáme 2 dl červeného vína a varíme 30 – 50 minút (podľa druhu mäsa). Po uvarení mäso vyberieme, omáčku rozmixujeme a pridáme polovicu smotany. Mäso rozporcujeme a na tanieri dozdobíme lyžičkou brusníc a lyžičkou smotany.
  3. Z nastrúhaných zemiakov zlejeme škrobovú vodu, pridáme postrúhané varené zemiaky, pridáme žĺtka, sneh z bielok, majoránku, cesnak, soľ a mleté čierne korenie. Vyprážame na oleji v dolkovej panvici a podávame ako prílohu.