Brusnicová divina so zemiakovými dolkami
Autor receptu: jurajd
4-6 porcie |
50 minút tepelná úprava |
Postup- Nakrájanú koreňovú zeleninu prevaríme v litri osolenej vody, pridáme bobkový list, nové korenie a celé čierne korenie, cibuľu, 2 strúčiky cesnaku a čučoriedky. Pomaly varíme do zmäknutia. Po vychladnutí pridáme ocot a 1 dl vína. Do vzniknutej marinády dáme mäso a necháme ho odstáť asi 2 dni. (Mäso musí byť úplne ponorené.)
- Polovicu marinády prelejeme do kuchty aj s mäsom, pridáme 2 dl červeného vína a varíme 30 – 50 minút (podľa druhu mäsa). Po uvarení mäso vyberieme, omáčku rozmixujeme a pridáme polovicu smotany. Mäso rozporcujeme a na tanieri dozdobíme lyžičkou brusníc a lyžičkou smotany.
- Z nastrúhaných zemiakov zlejeme škrobovú vodu, pridáme postrúhané varené zemiaky, pridáme žĺtka, sneh z bielok, majoránku, cesnak, soľ a mleté čierne korenie. Vyprážame na oleji v dolkovej panvici a podávame ako prílohu.
|