Brownies zdravšie

baska5615 - fotkabaska5615, 30. septembra 2013
Brownies zdravšie
Foto: baska5615

Keďže sa snažím stravovať zdravo, no chutne, občas si neviem odpustiť nejakú sladkú maličkosť. Keďže som dlho nepiekla, a chýbalo mi to, spojila som Zobraziť celý popisKeďže sa snažím stravovať zdravo, no chutne, občas si neviem odpustiť nejakú sladkú maličkosť. Keďže som dlho nepiekla, a chýbalo mi to, spojila som príjemné s chutným a napiekla som si zdravú verziu brownies. Chutili celej rodine, čo som bola prekvapená :) Snáď bude tento koláčik chutiť aj vám.

20 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

400 g
100 g
100 g
30 g
2 ČL
3 ks
2 PL
200 ml
100 ml
300 ml




Postup

  1. 1

    Múku, kypriaci prášok, kakao, orechy, polámanú čokoládu zmiešame dokopy. Do druhej misky ostrúhame jablká, pridáme ku ním vodu, jablkový ocot, olej, med.

  2. 2

    Do sypkej zmesi dáme mokrú, poriadne premiešame a vylejeme na pekáč. Pečieme približne 20 minút na 170 °. Ihneď po vybratí z rúry koláč nakrájame (nezľaknite sa, ak bude vyzerať nedopečene) a vychladený môžeme jesť. :)

  3. 3

    Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

luss44
vyzerá tak dobre čokoládovo, ale nie je toho kakaa veľa? no musím to vyskúšať
pipnat
ukladám do KK, v piatok máme oslavu, takže už viem, čo upečiem ale tiež skúsim ubrať kakao:)
baska5615
@pipnat potom dajte vedieť, ako to dopadlo :)
@dorisa skúste ju niekedy k tomu nenápadne podstrčiť, ale sama musí prísť k takej záľube. U mňa to tiež išlo najprv ťažko :D :)
pipnat
@baska5615 , nevydržala som a upiekla predvčerom, dala som menej kakaa a bolo to v pohode:)vynikajúce:)
marinka
vcera som ho robila a musim povedat, ze na to kakao treba dat pozor, asi zalezi na tom ake pouzijete, ja som pouzila original holandske prinesene z NL (je o vela tmavsie ako to co predavaju u nas), dala som 70g a bolo to poriadne horke, nakoniec som to este polievala jablkovym sirupom, a potom to uz bolo mnam..
baska5615
@marinka asi to fakt záleží od daného kakaa, moje brownies neboli pre zmenu vôbec horké a kľudne by som tam ešte lyžičku primiešala. :) Ale som rada, že nakoniec chutilo.
@pipnat to ma veľmi teší, že chutilo :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia