Brownies so slaným karamelom

akcenicul - bez fotkyakcenicul, 24. marca 2017
Brownies so slaným karamelom
Foto: akcenicul

Nezvyčajná, lahodná kombinácia ;)

15 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

350 g
250 g
220 g
4 ks
85 g
1 ČL
1 ČL
Slaný karamel:
150 g
100 ml
60 g
1/2 ČL alebo podľa chuti




Postup

  1. 1

    Čokoládu s maslom a škoricou roztopíme vo vodnom kúpeli. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridávame čokoládu a nakoniec múku s práškom do pečiva.

  2. 2

    Na vymastený plech dáme papier na pečenie a čokoládovú hmotu rovnomerne rozotrieme. Pečieme v elektrickej rúre pri 160 °C cca 30 minút.

  3. 3

    Slaný karamel: Cukor necháme skaramelizovať, pridáme maslo, po rozpustení masla pridáme smotanu a soľ (cukor sa po smotane zrazí, ale varením sa pekne zase rozpustí). Omáčku podľa potreby precedíme a necháme mierne vychladnúť.

  4. 4

    Karamelom podľa chuti prelejeme vychladený brownies.

Diskusia k receptu

bebetko
mnaaamakurat si davame pernik ku kave...sice pernik milujem ale kludne by som vymenila za kusok tohoto brownies ! :) krasne :) 5*
jack
Fakt zvláštna kombinácia.Ešte kyslé zo sladkým ok...Ale slané zo sladkým...Neviem si tú chuť absolútne predstaviť.Nuž čo,treba vyskúšať-:)
stanci11
keď ja milujem brownies, aj sladko slané kombinácie, ale toľko cukru pomoooc :D mám politiku že brownies len kupujem, aby mi nehrozilo že zjem viac než tréba, sýte-nesýte, čokoholika nezastavíš :D ale @Akcenicul , máš krásny ten recept, uložím si a možno spácham ;) 5*