Brownies s marhuľami

lovemuffin - fotkalovemuffin, 24. júla 2014

Nevedeli sme sa s drahým dohodnúť, čo upiecť. On chcel niečo čokoládové a ja ovocné. A kedže žiadny vzťah nefunguje bez kompromisov... Táto hriešne Zobraziť celý popisNevedeli sme sa s drahým dohodnúť, čo upiecť. On chcel niečo čokoládové a ja ovocné. A kedže žiadny vzťah nefunguje bez kompromisov... Táto hriešne dobrá maškrta je kombináciou čokoládových brownies a cheesecake s marhuľami. Viac netreba nič dodať, treba vyskúšať! viac na: http://nikilovemuffin.blogspot.sk/

16-20
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Na brownies časť:
200 g
200 g
100 g
3 ks
140 g
1 PL
Na marhuľovú časť:
250 g
200 ml
2 ks
80 g
2 PL
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Na mesší plech 24x24 cm. Maslo a čokoládu rozpustíme nad parou, primiešame cukor, a necháme vychladnúť. Medzitým si zatiaľ umyjeme marhuľky a nakrájame ich na malé kocky. Do vychladenej čokoládovej zmesi primiešame vajíčka a postupne prisypávame múku s kypriacim práškom. Vymiešame cesto, ktoré nalejeme do vymasteného plechu a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 20 minút.

  2. 2

    Zatiaľ si pripravíme cesto na cheesecakovú časť. Mascarpone, smotanu, vanilku, cukor, med a kukuričný škrob vymiešame spolu. Po jednom pridávame vajíčka a vždy premiešame. Nakoniec pridáme do cesta nakrájané marhule a už len jemne premiešame. Hotovú hmotu vylejeme na upečený brownies a pečieme ďalších 30 minút. Celý koláčik necháme úplne vychladnúť a dáme ho zatuhnúť do chladničky.

Diskusia k receptu

sojka202
myslím, že je to vydarený kompromis, vyskúšam, ˇakujem za inšpiráciu
notakja
Zaujimave. Tu smotanovu cast miesas rucne alebo slahacom?
babav
Krasny ,ale hriesny kolacik (ach,tie kalorie ....).5*.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia