Brownies bez lepku

novalim - fotkanovalim, 2. apríla 2018. Komerčný recept.
Brownies bez lepku
Foto: novalim

Brownies je koláčik pôvodom z Ameriky, ktorý sa teší čím ďalej tým väčšej obľube aj u nás. Silne čokoládovo-kakaový, hutný, primerane sladký, taký akurát Zobraziť celý popisBrownies je koláčik pôvodom z Ameriky, ktorý sa teší čím ďalej tým väčšej obľube aj u nás. Silne čokoládovo-kakaový, hutný, primerane sladký, taký akurát k rannej kávičke na naštartovanie do náročného dňa. A najlepšie na ňom je to, že vôbec nepotrebuje múku, ak – tak len minimum, ktoré sa dá ľahko nahradiť bezgluténovou alternatívou. Vyskúšajte si ho upiecť podľa receptu, ktorý nám najlepšie “chutí”.

20
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

170 g (mäkké)
90 g (nalámaná)
250 g
1 ČL
1 štipka
40 g
50 g (alebo škrob kukuričný)
3 ks




Postup

  1. 1

    Predhrejeme si rúru na 170 stupňov. Plech jemne vymastíme a vystelieme papierom na pečenie tak, aby presahoval cez okraj plechu.

  2. 2

    Maslo dáme do panvice a na strednom stupni ohrievame 3 - 5 minút, až kým nebuble, nesfarbí sa trochu do zlata a nezačne mať jemne orechovú vôňu. Pozor, aby sa nepripálilo.

  3. 3

    Do veľkej misy nalámeme čokoládu, zalejeme roztopeným maslom a po minúte dobre premiešame metličkou. Kým je zmes ešte teplá, vmiešame cukor a vanilku, potom vajíčka a soľ.

  4. 4

    Nakoniec do zmesi preosejeme kakaový prášok a Zlatý Klas. Zamiešame vareškou a nalejeme na pripravený plech.

  5. 5

    Pečieme asi 30 - 40 min na 170 stupňoch, koláč na povrchu popraská, ale to je úplne v poriadku. Skúšame špajlou, či už je zvnútra prepečený. Ak vytiahneme špajlu suchú, tak je.

  6. 6

    Hotové brownies nakrájame a každý kúsok ozdobíme šľahačkou a ovocím.

Diskusia k receptu

kikusa33
Dobry vecer kolacik vyzera super rada by som ho vyskusala len ak by som Vas mohla poprosit rozmer plechu dakujem pekny vecer.
novalim
Dobry den, pouzili sme mensi stvorcovy plech, rozmery asi 22x22 cm.
stanci11
kebyže trošku znížim cukor, ovplyvním moc štruktúru? :)
novalim
Ak uberiete tak do 20 percent cukru, nemalo by to spravit velku zmenu, akurat moze byt kolacik menej hutny.
stanci11
@Novalim ďakujem za odpoveď ;) vyskúšam znížiť tých 250 je predsalen riadna šupa (samozrejme chápem brownies je brownies). Pekný deň prajem.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia