Broskyňový sen fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 23. mája 2015

Na tento víkend som upiekla broskyňové rezy..nevydarili sa mi, ale to sa stáva..občas to ani mne nevyjde...tento raz bez maslovej plnky..

14
porcií
60 minút
príprava
1x10-1x9 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:I.
6 ks celé
6 PL
6 PL
1 ČL
Cesto: II.
4
4 PL
4 PL
1 KL
Krém:
800 ml
6 PL
1/2 ks na šťavu
2 bal. vanilkový
1 bal. za studena
Na vrch:
300 ml
2
2 PL
250 ml
2x750 ml




Postup

  1. 1

    Do misy som dala 6 celých vajec, pridala som cukor a vymiešala všetko 6 minút ručným šľahačom do peny..

    Broskyňový sen (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    múku s práškom do pečiva som zmiešala a pridávala opatrne k vymiešaným vajciam po lyžici

    Broskyňový sen (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    plech som vystlala pečiacim papierom a cesto som vyliala a upravila..trúbu som nechala vyhriať na 180st. a piekol sa 10 min. pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto zo 4 vajec presne tak ako to prvé..cesto sa pieklo 9 min. upečené cestá som nechala vychladiť na mriežke..potom som im upravila boky a umiestnila na podnos..vrch spodného korpusu som potrela lekvárom zo zelených paradajok..

    Broskyňový sen (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pripravila som si krém: z broskyňových kompótov som si zliala sirup, pridala som k nemu 2 dl vody ,vanilkový pudingový prášok, kryštáľový cukor a šťavu z pol citrónu..všetko som zmiešala a uvarila na hustú kašu..kašu som nechala vychladiť..

    Broskyňový sen (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    podľa návodu na použitie som si vyšľahala želatínu za studena..do želatíny som po lyžici pridávala vychladnutú pudingovú kašu a dobre premiešala..

    Broskyňový sen (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    zo studenej šľahačky, smetafixu a cukru som vymiešala tvrdú hmotu a pridala som k nej za lyžicu želatíny..krém aj šľahačku som dala do chladničky stuhnúť na 3 hodiny..

    Broskyňový sen (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    spodný korpus zo 6 vajec som potrela paradajkovým lekvárom..

    Broskyňový sen (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na lekvár som dala polovicu krému..

    Broskyňový sen (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    do krému som uložila broskyne..

    Broskyňový sen (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    broskyne som zakryla druhou polovicou krému.. a na krém som ešte natrela druhú polovicu lekváru..

    Broskyňový sen (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    urobila som šľahačku a natrela som ju na krém a lekvár a položila som korpus zo 4 vajec..koláč som zakryla pečiacim papierom a zaťažila na noc knihami..

    Broskyňový sen (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    druhou polovicou šľahačky som ozdobila vrch zákusku..

    Broskyňový sen (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    pokrájala som na rezy a posypala čoko struhlinkami...doporučujem broskyne pokrájať na malé kúsky...prajem vám dobrú chuť..

    Broskyňový sen (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

lizatko
Mozno nabuduce sa vydari, ked budu broskyne pekne nakrajane a budu mat vsetky peknu farbu, tie krajne mi pridu ako viacrocny kompot. Stredne su pekne, ako tie kupovane v plechoviciach. K lekvaru zo zelenych paradajok sa nebudem radsej vyjadrovat, na to mam svoj nazor, ako aj ku zavaranym paradajkam zelenym, pride mi to absurdne. Skoda na tie dve tenke cesticka tych 10 vajec. Ale stava sa, mas tu ine pekne recepty chvalabohu. Tento ma teda aj s tymi fotkami odradil. Drzim palce na nasledujuce tvoje kuchtenie.
sracz
Presne ako predchádzajúce komentíky, milá @izabella929 ma tento Tvoj rcp zaujal už svojim názvom. Ten, kto nedokáže snívať aj s viacerými krížikmi na ramenách, nedokáže snívať ani záhrade plnej rozkvitnutých voňavých ruží! ... a o Tvojej kreavtivite som nikdy nepochyboval. Môžete mi veriť ale samozrejme nemusíte, aj tu v zámorí som čítal veľa o prospešnosti zelených paradajok i výrobkoch z nich. Ale to je o inom! Tvoje dielo, Izka opäť má môj obdiv!
1x elixir
izabella929
@lizatko , tie druhé broskyne som zavárala z iného stromu a bol to iný druh, ako tie pekné..o paradajkovom lekvári iba toľko: výborná kuracina dochovaná na lodiach obsahuje obrovské množstvá antibiotík a jarná zelenina plná dusičnanov je proti môjmu lekváru použitom v tomto zákusku smutná realita..stačí čítať, čo všetko škodlivé pre nás si dokážeme nakúpiť v našich obchodoch..moje broskyne aj keď neboli krásne, ale boli z mojich stromov, ktoré neboli chemicky ošetrené , lebo som okolo kmeňov sadila bylinky, ktoré ich chránili..aj keď neboli pekné, ale boli chutné..nie každý deň je sviatok a preto nie každý zákusok musí byť vydarený..videla som tu už viac takých, ktoré by som sem iste nedala..v závere som ale poradila tým, ktorí by mali chuť tento zákusok upiecť, že je lepšie broskyne pokrájať..chyba ale nebola len v tom, že som ich použila nepokrájané, ale že som pod vrchný korpus použila šľahačku a teda sa mi zákusok ťažšie krájal..pre mňa nebol ani toto problém, ale menej zručné kuchárky by sa natrápili..napokon už iba toľko, aj keď zákusok vyzerá menej krásne, je ale veľmi chutný a šťavnatý..nechválim si svoje perie, je to pravda..a ďakujem pekne za tvoj komentár, ktorý čítam pod mojim receptom po prvý krát..som rada, že mi držíš palce.. prekrásnu nedeľu želám.-)
1x elixir
zizaster
A mne sa náhodou veľmi páči! Oveľa viac ako s plnkou s maslom,nemám ich vôbec rada. Tvoj koláčik si otvorím vždy,pozriem a keď chcem,uložím. Tak urobím aj teraz:-) Úprimne,ja som netušila,kde si čo pokazila,až keď si to napísala v komente. Možno by bolo fajn napísať t do receptu,presne pre tie menej skúsené,čiže aj pre mňa :-) Keď sa nepáči lekvár zo zelených paradajok,nech si dá iný.
1x elixir
elixir
@izabella929 broskyňový sen je krásny a šťavnatý, nie nevydarený. :) Pre mňa nevydarený zákusok je taký, ktorý je nestabilný, pri ktorom plnka leží vedľa koláča namiesto v ňom alebo cesto rozmočené na blato. Tento koláč nespĺňa ani jedno z tých kritérií, inak by si ho ani ty neprekrojila a nemohla ho prezentovať týmto pekným rezom. :)
radost
ja nevidím dôvod byť tu kritikom...
nepustím sa ja veru týmto chodníkom..
pre mňa koláčik vydarený od jednej láskavej čestnej šikovnej mladej ženy..
ovocné želé koláčiky máme radi..
naviac na foto ti to všetko spolu ladí..
ivav
Veľmi pekný, vôbec by som nepovedala, že nie je vydarený!
afataga
co je na tom nevydarene? nic takeho tam nevidim a kludne by som si jeden kusok dala, ked je bez masloveho kremu, ved vies :-)
ivet74
A ja by som si veru dala! Hneď teraz :-) príde mi svieži a ľahký ;-)
ywett
každý tvoj zákusok je vydarený a pripravený s láskou a obdivujem ako vždy a bezchybne pokrájaš, palec hore :)
tatranka
Koláčik chválim,hoci píšeš o ňom,ako o nevydarenom.Ja aj keď sa usilujem,veru taký pekný zákusok nemám.
izabella929
,@zizaster ,si ma potešila.-)@radost ,veľmi pekne ti ďakujem za pohladenie duše..)@elixir ,tvoje slová boli práve teraz ako balsam.-)@ivav ,@klaudia ,@afataga ,ďakujem za pochvalu, ale nebol taký ,pekný , ako mal byť..@ivet74 , presne taký aj je, ľahký a nadýchaný.-)@zuzanka1367 ,@ywett ,@tatranka ,@oline čka, poznáte moju prácu, vážim si to, že sa vám páči aj napriek niekoľkým nedostatkom.. ste milé.-) Veľmi pekne vám všetkým ďakujem za milé komentáre..)
1x ywett
alex37
@izabella929 , no ty si teda úžasná, ďaľší krásny zákusok, ty máš úžasnú schopnosť, priam čarovať *****
babkamt
ďalší z dlhého radu tvojich skvelých zákuskov. Každý týždeň sa nich aspoň pokochám. Tento týždeň sme boli na návšteve. Neterke, ktorá tiež rada pečie a vie tak krásne nakrájať zákusky ako ty, som dala tvoj nick, nech sa dievča pokochá a naberie inšpiráciu. Máme sa čo od teba učiť.
parisienne
Aj ja by som rada piekla taketo nevydarene kolace :). Ale vazne, preco nevydareny?????
izabella929
@alex37 ,vďaka za pochvalu.-)@babkamt , sa teším,že mám pokračovateľku v krájaní zákuskov.-)@parisienne , treba to vyskúšať, budeš mať radosť aj pochutnáte si.-) ďakujem vám všetkým za vaše milé komentáre.-)
marika21
Pekne narezaný, chutný zákusok. 5*
Aj mne sa takto sfarbujú v pohári broskyne. Máme viac druhov broskýň- stromov, ktoré nám postupne dozrievajú. Rovnako ich zaváram, ale niesú zavarené rovnaké. Na pohľad to niekomu nechutí, ale pokiaľ by mal zatvorené oči by nerozoznal rozdiel.
havino
@Izka , že nevydaril, ved je krásny, jaj Ty žieňa skromné, čo je nevydarené? nič nevidím, že dvojaké ovocie? ale prosím Ťa, to nerieš, vieš ako sa povie, akú mala, takú dala a kiežby každý mal možnosť takto krásne upiecť s dvojakým druhom ovocím a pochutil sa na koláči
salinka
Zákusok mi nepríde nevydarený, naopak, je to to sen:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia