Broskyňový koláč s kyslou smotanou

Broskyňový koláč s kyslou smotanou
Foto: janette25
janette25Janette25, recept pridal: 14. septembra 2012 18:50Ďalšie jeho recepty

Suroviny

24
porcií
90
minút
príprava
40
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Vanilkového pudingu,mlieka,6 pl kryštálového cukru.Uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť.Po vychladnutí zmiešame s kyslou smotanou.Broskyne umyjeme zbavíme šupky.Nakrájame na kocky.Keď máme iba kompót necháme broskyne odkvapkať.Vyšlaháme sneh z bielkov.Vmiešame do pudingovej zmesi.Pripravíme cesto zo surovín vmiešame do kopy a necháme v chladničke odležat 30 min.Cesto rozdelíme na dve časti.Jednu dáme na plech rozorieme až na okraje.Na cesto dáme pudingový krém.Broskyne nahusto poukladáme.Posypeme vanilkou.Navrh dáme druhu časť cesta.Povrh potrieme vyšlaháme vajíčkom.A vložíme do vyhriatej rúry.Necháme koláč vychladnúť a vložíme na 1 hod do chladničky.Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • afataga, 14. septembra 2012 o 20:05
    keby si tam dala maslo, bol by to vyborny kolacik


  • izabella929, 14. septembra 2012 o 21:07
    je nádherný.-)))už ani ja nepoužívam do zákuskov Heru, iba pravé maslo...sú vynikajúce.-)


  • dajanca, 14. septembra 2012 o 21:24
    vyskúšam... :-) mne Hera do cesta nevadí, len plnku robím z masla a tu sa dáva do cesta nie do plnky... to cesto sa rozvaľká, keď tam máš múku na posypanie dosky? Lebo potom máš v postupe, že cesto sa rozotrie... upresni to prosím.... :-) vďaka


  • 3sandra3, 14. septembra 2012 o 22:55
    mne tiež Hera nevadí,,, výborný koláčik,,, vyskúšam


  • babkamt, 15. septembra 2012 o 17:55
    Práve som si uvarila kávu. Jeden kúsok by mi bodol..... Uložila som do kk.


  • afataga, 15. septembra 2012 o 20:02
    najdite si na nete, ake su umele tuky skodlive, ako napr. zapchavaju bunkove steny, potom sa rozhodnite, ci vam nevadi


  • luclip, 17. septembra 2012 o 08:53
    koláč vyzerá chutne, len ten postup je nejaký popletený a neviem kam tú heru vlastne dať, či do cesta alebo do krému a takisto sneh z bielkov... nemôžeš mi to vysvetliť?


  • medovnicek, 17. septembra 2012 o 19:50
    krásny koláčik


  • orchidea, 17. septembra 2012 o 20:45
    tvoj koláč vyzerá pekne a chutne a vôbec mi nevadí, že je v ceste Hera, veď je na to určená, cesto je s ňou dobré, ale do plnky už len maslo samozrejme...


  • evanaaa, 17. septembra 2012 o 22:21
    Ja som tiež popletená z postupu, aj keď iní pochopili, ja nie, mohla si začať cestom, potom plnkou......takto som z toho paf, ale skúsim sa " vysomáriť", hehe. Dávaš tam 5 vajec, takže do cesta len žĺtky, keď idú bilky do pudingovej plnky? Prosím ťa, skús trochu spresniť, ďakujem.


  • siskam, 27. septembra 2012 o 17:56
    Láka ma upiecť ten koláč. Piekli ste ho už niekto? Janette neupresnila postup, predpokladám, že ten citrón - to je len kôra z citróna do cesta? Nechápem.


  • dajana, 13. apríla 2013 o 16:24
    hľadala som a našla podobný
    » www.pluska.sk/varime-pecieme/broskynovy-kolac-kyslou-...


  • siskam, 13. decembra 2013 o 09:39
    Piekla som ten čo pridala @dajana. Môžem povedať iba toľko, že je to jeden z najlepších koláčov, aké som v poslednej dobe jedla. Už ho piekla hneď ďalší týždeň aj moja sestra, len miesto broskýň dala marhule a že bol ešte lepší. Je dobré naozaj použiť plech o veľkosti cca 20x35 cm, aby bol pekne vysoký a dotýkal sa okrajov plechu.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist