Broskyňový koláč s kyslou smotanou

janette25 - bez fotkyjanette25, 14. septembra 2012
Broskyňový koláč s kyslou smotanou
Foto: janette25
24
porcií
90 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
1 balíček
220 g preosiaty
270 g
1 ks
  na posypanie dosky
5 ks
2 balíčky
600 ml
6 PL
1 teglík
600 g
1 balíček




Postup

  1. 1

    Vanilkového pudingu,mlieka,6 pl kryštálového cukru.Uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť.Po vychladnutí zmiešame s kyslou smotanou.Broskyne umyjeme zbavíme šupky.Nakrájame na kocky.Keď máme iba kompót necháme broskyne odkvapkať.Vyšlaháme sneh z bielkov.Vmiešame do pudingovej zmesi.Pripravíme cesto zo surovín vmiešame do kopy a necháme v chladničke odležat 30 min.Cesto rozdelíme na dve časti.Jednu dáme na plech rozorieme až na okraje.Na cesto dáme pudingový krém.Broskyne nahusto poukladáme.Posypeme vanilkou.Navrh dáme druhu časť cesta.Povrh potrieme vyšlaháme vajíčkom.A vložíme do vyhriatej rúry.Necháme koláč vychladnúť a vložíme na 1 hod do chladničky.Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

afataga
keby si tam dala maslo, bol by to vyborny kolacik
izabella929
je nádherný.-)))už ani ja nepoužívam do zákuskov Heru, iba pravé maslo...sú vynikajúce.-)
dajanca
vyskúšam... :-) mne Hera do cesta nevadí, len plnku robím z masla a tu sa dáva do cesta nie do plnky... to cesto sa rozvaľká, keď tam máš múku na posypanie dosky? Lebo potom máš v postupe, že cesto sa rozotrie... upresni to prosím.... :-) vďaka
3sandra3
mne tiež Hera nevadí,,, výborný koláčik,,, vyskúšam
babkamt
Práve som si uvarila kávu. Jeden kúsok by mi bodol..... Uložila som do kk.
afataga
najdite si na nete, ake su umele tuky skodlive, ako napr. zapchavaju bunkove steny, potom sa rozhodnite, ci vam nevadi
luclip
koláč vyzerá chutne, len ten postup je nejaký popletený a neviem kam tú heru vlastne dať, či do cesta alebo do krému a takisto sneh z bielkov... nemôžeš mi to vysvetliť?
orchidea
tvoj koláč vyzerá pekne a chutne a vôbec mi nevadí, že je v ceste Hera, veď je na to určená, cesto je s ňou dobré, ale do plnky už len maslo samozrejme...
evanaaa
Ja som tiež popletená z postupu, aj keď iní pochopili, ja nie, mohla si začať cestom, potom plnkou......takto som z toho paf, ale skúsim sa " vysomáriť", hehe. Dávaš tam 5 vajec, takže do cesta len žĺtky, keď idú bilky do pudingovej plnky? Prosím ťa, skús trochu spresniť, ďakujem.
siskam
Láka ma upiecť ten koláč. Piekli ste ho už niekto? Janette neupresnila postup, predpokladám, že ten citrón - to je len kôra z citróna do cesta? Nechápem.
siskam
Piekla som ten čo pridala @dajana. Môžem povedať iba toľko, že je to jeden z najlepších koláčov, aké som v poslednej dobe jedla. Už ho piekla hneď ďalší týždeň aj moja sestra, len miesto broskýň dala marhule a že bol ešte lepší. Je dobré naozaj použiť plech o veľkosti cca 20x35 cm, aby bol pekne vysoký a dotýkal sa okrajov plechu.
lubyyy
Ja som ho piekla dnes, je vyborny, uz som sa ho stihla aj prezrat :). Nevsimla som si ten druhy recept a tak som dala len koru z citrona a aj tak bol dost citrusovy :).
morenajea
odskúšané: použila som maslo namiesto hery, z horeuvedeného postupu sa nedalo poriadne vysomáriť, musela som si odkukať ten na pluske.sk kde je oveľa zrozumiteľnejší. Samotný koláč je výborný, nabudúce dám ale iba 4 vajíčka, lebo toho snehu už bolo veľa a krém bol veľmi jemný.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia