Broskyňový koláč s kyslou smotanou

janette25Janette25, 14. septembra 2012 18:50
Ďalšie jeho recepty »

Broskyňový koláč s kyslou smotanouFoto: janette25
24
porcií
90 min
príprava
40 min
na 180 °C

Suroviny

400 g
1 balíček
220 g preosiaty
270 g
1 ks
  na posypanie dosky
5 ks
2 balíčky
600 ml
6 PL
1 teglík
600 g
1 balíček

Postup prípravy

  1. 1

    Vanilkového pudingu,mlieka,6 pl kryštálového cukru.Uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť.Po vychladnutí zmiešame s kyslou smotanou.Broskyne umyjeme zbavíme šupky.Nakrájame na kocky.Keď máme iba kompót necháme broskyne odkvapkať.Vyšlaháme sneh z bielkov.Vmiešame do pudingovej zmesi.Pripravíme cesto zo surovín vmiešame do kopy a necháme v chladničke odležat 30 min.Cesto rozdelíme na dve časti.Jednu dáme na plech rozorieme až na okraje.Na cesto dáme pudingový krém.Broskyne nahusto poukladáme.Posypeme vanilkou.Navrh dáme druhu časť cesta.Povrh potrieme vyšlaháme vajíčkom.A vložíme do vyhriatej rúry.Necháme koláč vychladnúť a vložíme na 1 hod do chladničky.Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 5 ľudí (4,6 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist