Broskyňový koláč podľa mojej maminy

amazonka29Amazonka29, 40 ročná žena, Púchov, 30. júna 2011 11:43
Ďalšie jej recepty »

Tento koláč si spájam so svojim detstvom,boli sme 3 sestri a keď nám ho mamina opakovane upiekla,vždy sa po ňom zaprášilo a tak ako prirástol k srdcu mne-tak ho zbožňuje aj môj syn a vždy keď sa ho spýtam,čo mám upiecť-tak mi povie: Veď vieš mami,ten s tou želatínou :o) Najčastejšie robievam broskyňový ale je úúplne jedno z akého kompótu ho urobíte-ja som už vyskúšala snáď všetky obmeny-čučoriedky,jahody,ananás,marhule a každý chutnal skvele-je to len na Vás aký kompót máte doma.

Suroviny

5KS
5 velikýých lyžíc
5 velikýých lyžíc
100ml
100ml
1 KS
štipka
množstvo podľa veľkosti broskýň
2 KS
podľa potreby
podľa potreby
 alebo tuk na vymastenie plechu
 na vysypanie plechu

Postup prípravy

  1. 1

    Vajcia s cukrom si vymiešame do penista,múku si vymiešame s práškom do pečiva a striedavo s olejom a mliekom ju pridávame do zmesi,nakoniec pridáme ešte sódu bikarbónu.Vymiešané cesto vylejeme na plech a dáme piecť do rozohriatej trúby. Medzi tým ako sa nám pečie korpus,precedíme si broskyne(šťavu z kompótu odložíme).Broskyne si nakrájame na plátky (aspoň ja som tak naučená,nech je každé miestečko korpusu prikryté ovocím),keď je korpus vychladnutý-naukladáme naň broskyne.Želatínu si pripravýme tak,že: Šťavu z kompótu si nalejeme do odmerky a zbytok dolejeme vodou-tak aby sme tejto tekutiny mali 1L.Čast tekutiny si nalejeme do kastrólika +cukor podľa vlastnej chuti,čast tekutiny si odlejeme a zmiešame so zlatými klasmi-túto zmes po rozmiešaní prilejeme do kastróĺika a za stáleho miešania(aby sa nám neurobily hrudky) miešame do zhustnutia.Želatínu vylejeme na ovocie-necháme vychladnúť,vychladnuté dáme stuhnúť do chladničky a pak maškrtíme ;-)

ohodnoť recept:
Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist