Broskyňový hrnčekový koláč
Autor receptu: tinca
Rýchly a šťavnatý koláčik bez váženia na víkend.
20 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Múku s kypriacim práškom a kakaom preosejeme do misy. Vajcia si vyšľaháme s cukrom a s vanilkovým cukrom na hladko. Potom pridáme mlieko a za stáleho šľahania po troške pridávame olej. Nakoniec na viackrát primiešavame kakaovo-múčnu zmes.
RADA navyše: pôvodne mám v recepte polohrubú múku, ale mám skúsenosť, že sa koláč mrvil.Takže robím z hladkej múky a je po probléme.
- Broskyne z kompótu scedíme a nakrájame na väčšie kocky. Cesto vylejeme na plech a na 5´ho predpečieme. Potom pridáme na celý povrch nakrájané broskyne a pečieme ďalej. Koláč sa pečie vo vopred vyhriatej rúre pri 180 st.C cca 20-25 minút. Tento spôsob použijeme ak nechceme,aby nám ovocie padlo na dno plechu.
RADA: ak ho chceme mať aj vo vnútri postupujeme tak, že na plech vylejeme len polovicu cesta+ 1/2 množstvo broskýň. Prilejeme zvyšné cesto a znovu posypeme zvyšnými broskyňami. Ja som robila I.variantu.
- Vychladený koláč jemne posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Na koláč môžeme použiť aj iné druhy ovocia čerstvé alebo z kompótu. Napr.výborný je aj s marhuľami, jahodami alebo ríbezľami.