Ovocné cupcakes
Broskyňovo-marhuľové veľkonočné koláčiky (fotorecept)
Autor receptu: mopypopy
Tieto šťavnaté koláčiky zvané “cupcakes” sú ideálnou pochúťkou k veľkonočnému stolu
či výslužkou pre šibačov. Nikomu to nehovorte, ale
sú aj relatívne zdravé!
Niekto má rád menej vo veľkom, niekto rád distribuuje prácu malým pomocníkom. S
týmito koláčkmi bude určite zábava. Príjemné
pečenie!
12 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 160 °C |
Postup
- Ako prvé predhrejeme rúru na 180 stupňov.
Potom pripravíme jogurtovú polevu. V malej miske zmiešame jogurt a vanilkový extrakt. Pridáme práškový cukor a vymiešame dohladka. Prikryjeme priesvitnou fóliou a uskladníme v chladničke, pokým koláčiky nebudú pripravené na zdobenie.
- Do veľkej misy dáme olej, jogurt, vajce a mlieko. Rozmixujeme dopenista.
V malej miske zmiešame preosiatu múku s PDP, štipku soli, škoricu a kryštálový cukor. Zamiešame vareškou.
Postupne vmiešame suchú zmes do mokrej zmesi a vymiešame dohladka.
Nakoniec pridáme broskyne a jemne premiešame vareškou.
- Takto pripravené cesto dáme do vymastených formičiek, približne do ⅔ ich objemu.
Pečieme v predhriatej rúre približne 30 minút na 160 stupňov dozlatova, kým drevená špajdľa nevýjde zo stredu koláčika suchá. Necháme vychladnúť.
- Na zdobenie použijeme obyčajný maslový nôž. Nanesieme bohatú vrstvu polevy na vrch každého koláčika. Lepšie sa zdobia koláčiky priamo vo forme.
Vrstvu polevy jemne zarovnáme nožíkom a uprostred položíme polovicu marhule. Podľa chuti posypeme kokosom. Necháme uležať v chladničke. Dobrú chuť!