Ovocné cupcakes

Broskyňovo-marhuľové veľkonočné koláčiky (fotorecept)

Autor receptu: mopypopy

Tieto šťavnaté koláčiky zvané “cupcakes” sú ideálnou pochúťkou k veľkonočnému stolu či výslužkou pre šibačov. Nikomu to nehovorte, ale sú aj relatívne zdravé! Niekto má rád menej vo veľkom, niekto rád distribuuje prácu malým pomocníkom. S týmito koláčkmi bude určite zábava. Príjemné pečenie!

12
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé predhrejeme rúru na 180 stupňov. Potom pripravíme jogurtovú polevu. V malej miske zmiešame jogurt a vanilkový extrakt. Pridáme práškový cukor a vymiešame dohladka. Prikryjeme priesvitnou fóliou a uskladníme v chladničke, pokým koláčiky nebudú pripravené na zdobenie.
  2. Do veľkej misy dáme olej, jogurt, vajce a mlieko. Rozmixujeme dopenista. V malej miske zmiešame preosiatu múku s PDP, štipku soli, škoricu a kryštálový cukor. Zamiešame vareškou. Postupne vmiešame suchú zmes do mokrej zmesi a vymiešame dohladka. Nakoniec pridáme broskyne a jemne premiešame vareškou.
  3. Takto pripravené cesto dáme do vymastených formičiek, približne do ⅔ ich objemu. Pečieme v predhriatej rúre približne 30 minút na 160 stupňov dozlatova, kým drevená špajdľa nevýjde zo stredu koláčika suchá. Necháme vychladnúť.
  4. Na zdobenie použijeme obyčajný maslový nôž. Nanesieme bohatú vrstvu polevy na vrch každého koláčika. Lepšie sa zdobia koláčiky priamo vo forme. Vrstvu polevy jemne zarovnáme nožíkom a uprostred položíme polovicu marhule. Podľa chuti posypeme kokosom. Necháme uležať v chladničke. Dobrú chuť!