Broskyňová torta so šumienkou fotorecept

anija1926 - bez fotkyanija1926, 11. mája 2015
Broskyňová torta so šumienkou (fotorecept)
Foto: anija1926

Veľmi rýchle a ovocné osvieženie v podobe broskyňového zákusku.

16
porcií
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Suroviny:
3 ks
150 g
150 g
75 ml
75 ml
0,5 ks
0,5 bal.
Potretie:
3-4 PL (alebo broskyňový)
Krém:
175 ml
175 ml
100 g
Ovocie:
Želatína:
400 ml
1 bal.
45 g




Postup

  1. 1

    Tortovú formu si vymastíme masťou a vysypeme múkou. V jednej miske si vyšľaháme bielky. V druhej si vyšľaháme cukor s vajciami pridáme olej vodu múku s PDP. Nakoniec jemne vmiešame bielka do zmesi vajec, cukru,.....Pečieme v rúre 25 minút 180 °C.

    Broskyňová torta so šumienkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po vychladnutí, korpus natrieme lekvárom. Ja som použila marhuľový (iný nebol). Ďalej si spravíme krém. V jednej miske si vyšľaháme šľahačku. V druhej si vyšľaháme smotanu a práškovým cukrom. Šľahačku jemne vmiešame do zmesi cukru a kyslej smotany. Natrieme na koláč. Dáme stuhnúť do chladničky.

    Broskyňová torta so šumienkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakrájané ovocie uložíme na tortu. Spravíme si želatínu s vody a zlatého klasu, toto dáme prevariť na šporák. Potom dáme hrniec preč a pomaly doň primiešavame šumienku. Necháme vychladnúť. Na koláč ju dávame letnú. A znovu vložíme do chladničky. Tento koláč bol sladko kyslastý. Ak ho chcete sladší môže sa pridať 100 g kryštálového cukru k vode a zlatému klasu. Ale aj bez cukru to bolo úplne úžasné.

    Broskyňová torta so šumienkou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

anija1926
Neviem aky je rozdiel medzi klasickou ale táto sa mi ešte nikdy neprešľahala :) robím s nou velmi rada
klukodvody
@grandma obsahuje odstředěné mléko ,20%rostliných tuků ,vodu ,cukr 8% ,hnací plyn ,pokud je ve spray ,emulgátory a stabilizátory ,vanilkové aroma ,barvivo beta karoten a 20% tuku .
nemá obsah smetany ,proto se může podle norem nazývat šlehačka .Tento zdroj je naprosto spolehlivý ,nabízeli mně to do restaurace a složení mám podle popisu ,který dodali jako složení vzhledem k tomu ,že musíme na jídelním lístku uvádět i alergeny .Ta se opravdu nikdy nesrazí a je hodně pevná .Moje rozhodnutí bylo neobjednávat .Snad to jako vysvětlení stačí .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia