Broskyňový zákusok

Broskyňová kocka

Autor receptu: valina

Svieži chutný dezert na oslavu a aj len tak na nedeľné posedenie ku kávičke

40
porcií
70 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vody, múku premiešanú s práškom do pečiva a nakoniec z ľahka primiešame sneh z bielkov. Pečieme pri 200 °C 30 min. Cesto po upečení necháme vychladnúť, potrieme lekvárom a naukladáme pokrájane broskyne na tenšie plátky.
  2. V mlieka, cukru, vanilkového cukru a Zlatých klasov uvaríme puding a ešte do teplého zamiešame kyslú smotanu. Navrstvíme na broskyne a necháme vychladnúť.
  3. Zo smotany na šľahanie urobíme šľahačku. Pridáme vanilkový cukor a stužovač. Zvlášť vyšľaháme mascarpone s cukrom a pomaly spojíme so šľahačkou. Túto hmotu dáme na vychladnutú pudingovú hmotu. Zákusok posypeme strúhanou čokoládou.