Broskyňový zákusok
Broskyňová kocka
Autor receptu: valina
Svieži chutný dezert na oslavu a aj len tak na nedeľné posedenie ku kávičke
40 porcií |
70 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vody, múku premiešanú s práškom do pečiva a nakoniec z ľahka primiešame sneh z bielkov. Pečieme pri 200 °C 30 min.
Cesto po upečení necháme vychladnúť, potrieme lekvárom a naukladáme pokrájane broskyne na tenšie plátky.
- V mlieka, cukru, vanilkového cukru a Zlatých klasov uvaríme puding a ešte do teplého zamiešame kyslú smotanu. Navrstvíme na broskyne a necháme vychladnúť.
- Zo smotany na šľahanie urobíme šľahačku. Pridáme vanilkový cukor a stužovač. Zvlášť vyšľaháme mascarpone s cukrom a pomaly spojíme so šľahačkou. Túto hmotu dáme na vychladnutú pudingovú hmotu. Zákusok posypeme strúhanou čokoládou.