Bronco NFL Burger

pitrb - fotkapitrb, 16. februára 2014
Bronco NFL Burger
Foto: pitrb

Tento recept pochádza od jedného taliana žijúceho v Kanade. Ide o recept ktorý používajú v NFL tíme Broncos Denver na štadiónoch, teda Zobraziť celý popisTento recept pochádza od jedného taliana žijúceho v Kanade. Ide o recept ktorý používajú v NFL tíme Broncos Denver na štadiónoch, teda najbližšie sa podobajúci recept, kedže ide o tajnú receptúru. Mäso by sa malo pripravovať na grile, kvôli dymovej aróme.

8-10
porcií
90 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 ks
200 ml
3 - 5 ks
4 ks
1 PL
1 ČL
10 PL
5 ks
2 bal.
1 - 2 ks
1 ks
2 - 3 PL
2 ČL
8 ks (alebo žemle)
8 plátkov
16 plátkov




Postup

  1. 1

    Mleté mäso, vajcia, BBQ omáčku, posekané jalapeño papričky, 1,5 cibule na drobno, tabasco, oregáno, worcestrovú omáčku, pretlačený cesnak, podrvené tortillové čipsy, mleté čierne korenie a soľ zmiešame (najlepšie deň dopredu) a necháme odležať minimálne 2-3 hodiny.

    Bronco NFL Burger - obrázok 1
  2. 2

    Medzi tým si zvyšnú cibuľu (min. 2,5 - 3 ks.) zosmažíme v hrnci alebo na panvici na oleji (nakrájanú na kolieska). Slaninu tak isto usmažíme do zlata.

  3. 3

    Pokrájame si paradajky na kolieska, očistíme a oddelíme si šalát.

  4. 4

    Mäso tvarujeme do hrubých placiek a grilujeme na drevenom uhlí podľa chutí (krvavý, stredne prepečený alebo prepečený - v tomto prípade odporúčam stredne prepečený). Pred dopečením položíme plátok cheddaru na mäso aby sa roztopil. Ukladáme do žemle opečenej na grile v postupnosti - mäso, syr, šalát, paradajka, BBQ omáčka, slanina a usmažená cibuľa (podľa chuti sa môžu dať navrch ešte tortillové čipsy. A v mojom prípade mám rád dvojitý syr ale to už je vec chuti. Dobrú chuť

    Bronco NFL Burger - obrázok 4

Diskusia k receptu

eviana
Nádhera, tlieskam... jasný zásah 5* :)
kakao
V tíme NFL Denver Broncos malo už asi veľa hráčov vykĺbenú sánku, keď sa takto bežne stravujú... Odporúčam naštudovať gramatiku a hlavne písanie tým/tím.
evanaaa
@kakao , to by si ani nebol ty, aby si sa neozval. Už si niekedy aj pochválil nejaký recept tu na Vareche? A aký - tým/ tím máš na mysli? Ak "team", tak to písal správne a aj - medzi tým- je správne.
kakao
@evanaaa : Prečo na mňa reaguješ, keď k tvojim výtvorom som sa nikdy nijakým spôsobom nevyjadril? Prišla si navyše po funuse, tú hrúbku (mal som na mysli pasáž "v NFL tÝme") už autor receptu opravil, ale to by si ani nebola ty, aby si nepchala svoj nos aj do toho, čomu vôbec nerozumieš a mudruješ vo väčšine receptov, nemáš problém ani v tých vynikajúcich vyťahovať maličkosti, trápne rýpať za názvy jedál a pritom tvoj prínos na Vareche tiež nie je bohvieaký. Pri zamýšľaní sa nad kvalitou tunajších príspevkov by si mohla začať od seba, nie je pekné vodu kázať a víno piť.

Choď sa radšej "kuknúť" do Kauflandu, čo majú nové! :-)
kakao
Alebo ešte lepšie by bolo, "podívať" sa v Kauflande, napr. na špaldovú krupicu, ale pozor, dlhé dívanie neprospieva zraku (obaly majú nebezpečne krikľavé farby), takže len na vlastnú zodpovednosť! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia