Brokolicovo-syrová inšpirácia

faktja - fotkafaktja, 29. marca 2012
Brokolicovo-syrová inšpirácia
Foto: faktja

Som syrožrútka a zeleninová maniačka. Túto variantu som si pripravila ako chuťovku na záver dňa.

3
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
100 g
100 g
80 g
250 ml al. smotana na varenie
2 PL




Postup

  1. 1

    Na panvici spením 1PL masla a pridám ružičky brokolice. Jemne osolím, pretože syrová omáčka je dostatočne slaná, a udusím. Pozor, aby zostala brokolica chrumkavá (čo je pri mrazenej verzii niekedy problém). V rajnici rozpustím zvyšok masla, tavený syr, toastový syr (najlepšie ementálskeho typu pre rôznorodosť chutí) a polovicu plesňového syra zbaveného kôrky. Postupne pridávam smotanu a metličkou miešam, aby bola omáčka hladká. Dochutím mletým čiernym korením. Zvyšný plesňový syr nakrájam na "jednohubky". Servírujem podľa foto alebo vlastnej fantázie. Syrová omáčka je božská aj k dusenej karotke či iným druhom zeleniny. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

sylvinka
Vidíš,s plesňovým syrom som ešte brokolicu nezapekala. Skúsim omáčku podľa teba. kk
modrykamen
Tiež som syrožrút a zeleninomaniak. Zaujímavý recept. Niečo podobné robievam, ale chýba mi predsa len nejaká príloha -trochu varených zemiakov, ryža, či cestoviny, som predsa chlap.
faktja
...no...ako chuťovka mi to stačilo, inak je k tomu fajn cestovina...:-))
nonna
Vynikoš, chválim, ukladám! Zeleninka, chlebík, syry, vínko - to som ja. Trošíčku však zabrdnem, každý syr je zrejúci, pokiaľ sa nechá vyzrievať. Nielen syry plesňového typu. No a ja by som asi dala miesto čierneho korenia biele alebo aj-aj. Dúfam, že toto nie je posledná chuťovka.
evina21
Oslovilo ma to. Tiež robim brokolicu s omáčkou, ale takou bašamelovou a so smotánkou, roztavim v tom syr bambino, ale manžel nemôže bašamel, kvôli páleniu záhy, tak vyskúšame takto. Ďakujem za tip.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia