Brokolicové tyčinky so syrom fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 5. októbra 2015

Inšpirácia na blogu Nejedlé recepty, no vlastne sú veľmi jedlé, k nejakému zmyslu plnému filmu na večer, miesto nezmyslu plných chipsov :)

1 plech
porcia
20 minút
príprava
35 minút
na 185 °C

Suroviny

600 g (bez hrubého kmeňa)
4 ks
200 g
6 - 7 ks
4 - 5 strúčikov
3 - 4 vetvičky
70 g
1 lyžička
1/2 lyžičky
 na plech




Postup

  1. 1

    Brokolicu očistíme od hrubých častí a v mixéry ju nasekáme.

    Brokolicové tyčinky so syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tak ako brokolicu nasekáme aj mozzarellu a sušené paradajky, jednoducho rýchlo a s jednou špinavou nádobou :) pridáme vajcia, soľ, posekaný tymián, pretlačený cesnak, korenie a premiešame na kompaktnú krásne zelenú hmotu.

    Brokolicové tyčinky so syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Papier na pečenie jemne natrieme olejom a cesto rozložíme po celom plechu v tenšej vrstve. Rozmer plechu 38x32 cm, takže väčší plech a vložíme do rúry vyhriatej na 185 stupňov na dobu asi 25 minút. Vytiahneme z rúry a nakrájame na tyčinky, alebo čo sa Vám podarí.

    Brokolicové tyčinky so syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hojne posypeme parmezánom a vrátime do rúry, teplotu zvýšime na 200 stupňov a ešte približne 10 minút zapečieme. Keď bude syr bublotať a mať zlatú farbu vypneme a vytiahneme z rúry.

    Brokolicové tyčinky so syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    To je všetko drahý priatelia, ja by som Vám k tomu odporučila pohár dobrého vína a film http://www.csfd.cz/film/404844-me-earl-the-dying-girl/prehled/ Vonku slzí, čoby sme trošku nezaslzili aj my. Pekný večer...

    Brokolicové tyčinky so syrom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

afataga
ty si tam zabudla dat chilli, nie si chora? :-)))
inak sa mi pacia aj bez filmu, staci pohar vina
tiginko
dievča zlaté, si ma predbehlo. Tento recept už mám hodnú chvíľku odložený, že vyskúšam, veľmi sa mi páčil už u Nejedlých... Nuž načim konečne vyskúšať, mala by som si vstúpiť do svedomia. Vďaka za nakopnutie, normálne ľutujem, že sme cez víkend zjedli brokolicu
kecemis
Paci sa mi tento receptik. Tiez trosku stiplaveho, ale to je na kazdom zvlast a neodidem od TV tak skoro.
zuzanka1367
@methi dík :) ,@frezia ,škoda, že nemôžeš syr, Ty niečo vymyslíš, čím ho nahradíš, @patroveckypitrs ,mäso dnes nebolo, len škvarená slanina na bryndzových haluškách :) ,@afataga ,chilli som natrepala do tej omáčky v mištičke, však čo by to bolo za jedlo bez kapsaicínu :) leda tak koláč, aj keď aj tam sa dá...@cesminanka som ja ľahko čitateľná :), ale aj ja už niektorých poznám podľa úvodnej fotky, @izabellka ,rada sa podelím ak niečo nové nájdem, ale aj rada použijem overené recepty, aspoň máme z čoho vyberať... @tiginko ja som si ho uložila na Pintereste začiatkom leta, kedže sa mi v tom teple do toho nechcelo, dnes sa mi núkala pekná brokolica a v tom žiarovečka a odkladaný recept, načim veru odskúšaj a potom daj vedieť :) @kecemis ,veru ak ku ním nebude nič pálivé, tak za lyžičku prihoď, hodí sa tam. Dúfam, že film nesklame... Vďaka Vám všetkým.
jarunka
Wow, krasne foto, a tie tycinky, no parada, recept som si hned ulozila a co najblizsie vyskusam
havino
Ty píšeš, že nejedlé recepty, @tigi , že u Nejedlých, aby sa z vás človek vysomáril, ale chápem, chápem, dievky moje :-), kuknem aj ja tam u Nejedlých teda, ale toto je pre mňa a zas len pre mňa dosť jedlé, ja by tak rada ochutnala, zajedla si, že nebývaš tod vedľa mňa za rohom ...
tiginko
veru @zuzanka1367 nehanbi sa a daj namiesto sušených paradajok sušené chilli ako ja, neoľutuješ! Je to skvelá dobrota, k poháru červeného vínka ako stvorená. Som rada, že si mi pripomenula recept, určite budem robiť častejšie. Za zníženú kvalitu teraz večer rýchlo cvaknutej fotky sa ospravedlňujem. Pa!


katka78
Toto musí byť fajné, lebo čosi podobné som raz robila ako základ na "pizzu" (však ich poznáte tie karfiolové, brokolicové, tekvicové a pod.) a ten základ sa najskôr samotný upečie a takéto podobné to je. Akurát toto bude ešte lepšie, to už je rozšírená verzia :-). Vyskúšame.
zuzanka1367
@tiginko ,aké potešujúce, ja som mala ku ním bijelo :) ale tá žabičková podložka :) krasota, nabudúce šmrncnem za lyžičku nejakého ekrazitu. @katka78 ja som to ešte ako pizzový základ neskúšala, tak by bolo skúsiť :) Vďaka!