Brokolicové fašírky (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Kúpila som si brokolicu celkom na niečo iné, ale hned som nemala čas to robiť a za tri dní mi začala žltnúť, tak som zvolila fašírky a brokolica nevyšla na zmar. Fašírky boli veľmi chutné, ľahučke a tak trocha pôstne, robila som ich v piatok.

45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Brokolicu rozštvrtíme a uvaríme v osolenej vode. Potom scedíme a necháme trocha vychladnuť.
  2. Medzi tým si pripravíme soju tak, že si necháme zovrieť asi 1/2 litra vody z jedným slepačím bujonom a do vriacej vsypeme soju a necháme zakryté aby nabutnala. Potom soju scedíme.
  3. Do misky nakrájame na drobno brokolicu, pridáme vajcia, jogurt alebo kys. smotanu.
  4. Scedenú soju osolíme, okoreníme
  5. a na zahustenie pridáme 2-3 PL celozrnnej múky podľa potreby. Premiešame.
  6. Robíme malé fašírky a obalíme v struhanke.
  7. Obalené potom na rozpálenej panvici a na troche oleja opečieme z obidvoch strán.
  8. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.