Brokolicová polievka

katicsekKaticsek, 26 ročná žena, Rimavská Sobota, recept pridala: 18. októbra 2011 18:48Ďalšie jej recepty

Brokolicová polievka patrí medzi moje obľúbené. Nedávno som našla tento recept (nepýtajte sa, že kde, lebo už neviem:), pochválila som sa tete, ale že ona už podľa tohto brokolicovú polievku dávno robieva :) no nevadí, aspoň napíšem, aby som sa podelila :)

Suroviny

4-6
porcie
15
minút
príprava
45
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Brokolicu rozoberieme na ružičky a umyjeme. Cibuľu nakrájame na drobno, do hrnca vložíme na olivový olej. Cibuľu opražíme, potom pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, skôr veľmi nie, aby nebola horká.

2

Pridáme brokolicové ružičky, kúsok podusíme a zalejeme vodou. Pridáme zeleninový (môže byť aj kuracia) bujón, korenie, soľ (pozor na soľ, lebo aj bujón je slaný), nastrúhaný muškátový orech a majoránku. Varíme spolu.

3

Ja som brokolicu nechala dobre rozvariť a potom som ju len trocha roztlačila. Ak má niekto rád jemnejšiu verziu, môže rozmixovať. Na konci pridáme smotanu, množstvo podľa chuti. U nás sa brokolicová polievka podáva s nastrúhaným plesňovým syrom Niva:D



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dorisa, 18. októbra 2011 o 19:33
    Skvelá polievočka, mňam.


  • evanaaa, 18. októbra 2011 o 20:45
    Robím brokolicovú, krémovú, ale inak, je dobrá.


  • 3sandra3, 18. októbra 2011 o 21:06
    chutná polievka,,, mám rada


  • mariaklara, 18. októbra 2011 o 22:20
    Brokolicu môžem na akýkoľvek spôsob:))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.

Degustačný šalátik
Počiatkom leta bola v Bratislave opäť vínna slávnosť. V interhoteli na Tehelnom poli sa uskutočnil 14. ročník Trunkfestu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 31/2015: Letné dezerty Letné dezerty
Časopis Varecha v piatok 31. júla v denníku Pravda.


TOPlist