Brokolicová polievka

katicsekKaticsek, recept pridal: 18. októbra 2011 18:48Ďalšie jeho recepty

Brokolicová polievka patrí medzi moje obľúbené. Nedávno som našla tento recept (nepýtajte sa, že kde, lebo už neviem:), pochválila som sa tete, ale že ona už podľa tohto brokolicovú polievku dávno robieva :) no nevadí, aspoň napíšem, aby som sa podelila :)

Suroviny

4-6
porcie
15
minút
príprava
45
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Brokolicu rozoberieme na ružičky a umyjeme. Cibuľu nakrájame na drobno, do hrnca vložíme na olivový olej. Cibuľu opražíme, potom pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, skôr veľmi nie, aby nebola horká.

2

Pridáme brokolicové ružičky, kúsok podusíme a zalejeme vodou. Pridáme zeleninový (môže byť aj kuracia) bujón, korenie, soľ (pozor na soľ, lebo aj bujón je slaný), nastrúhaný muškátový orech a majoránku. Varíme spolu.

3

Ja som brokolicu nechala dobre rozvariť a potom som ju len trocha roztlačila. Ak má niekto rád jemnejšiu verziu, môže rozmixovať. Na konci pridáme smotanu, množstvo podľa chuti. U nás sa brokolicová polievka podáva s nastrúhaným plesňovým syrom Niva:D



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dorisa, 18. októbra 2011 o 19:33
    Skvelá polievočka, mňam.


  • evanaaa, 18. októbra 2011 o 20:45
    Robím brokolicovú, krémovú, ale inak, je dobrá.


  • 3sandra3, 18. októbra 2011 o 21:06
    chutná polievka,,, mám rada


  • mariaklara, 18. októbra 2011 o 22:20
    Brokolicu môžem na akýkoľvek spôsob:))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist