Brokolicová polievka

Brokolicová polievka
Foto: sissi29
sissi29Sissi29, recept pridal: 1. decembra 2010 14:38Ďalšie jeho recepty

na každý deň ;-)

Suroviny

4-5
porcie

Postup prípravy receptu

1

V hrnci si rozpustíme maslo s olivovým olejom. Keď je maslo rozpustené pridáme nadrobno nakrájanú cibulu a opražíme do sklovita. Keď je cibuľa opražená, pridáme hlavičky brokolice a dolejeme vodu tak aby bola brokolica pod vodou. Pridáme rozpučený cesnak a zeleninový bujón.Varíme kým nie je brokolica mäkká. Keď máme brokolicu uvarenú, odložíme si 3-5 menších hlavičiek nabok a zvyšok rozmixujeme v mixéri alebo ponorným mixérom. Takto rozmixovanú brokolicu prelejeme späť do hrnca, pridáme smotanu na varenie a mlieko. Smotanu a mlieko uz neprevárame len zohrievame. Dochutíme soľou, vegetou a čiernym korením. Servírujeme s opečeným chlebíkom prípadne guličkami a tvrdým syrom. Dobrú chuť. ;-)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ela77, 1. decembra 2010 o 20:39
    Brokolicovú polievku máme radi a naučila som ju jesť aj vnúčatá, ktoré ju predtým nikdy nechceli. Dávam však do nej namiesto smotany na dochutenie tavený syr (napr. Karičku, Lunex a pod.), tiež však s cesnakom.


  • jarunka, 5. decembra 2010 o 21:16
    Tiez ju niekedy robievam. Je dobra.


  • bubinka900, 13. februára 2011 o 08:59
    Vyskúšam a uvidím. Takéto jedlá musím variť kôli synovi pretože je chudokrvný.


  • svetlana9, 30. apríla 2011 o 17:45
    mám ďalší úlovok do zbierky brokolicových polievok - ja by som v každom prípade prevarila to mlieko a smotanu.


  • svetlana9, 30. apríla 2011 o 17:45
    mám ďalší úlovok do zbierky brokolicových polievok - ja by som v každom prípade prevarila to mlieko a smotanu.


  • mariaklara, 8. mája 2011 o 22:00
    Aj ja. @sveti , idem v tvojich šľapajách.


  • hvizdik, 8. septembra 2011 o 11:25
    JE SKVELA:) dakujem za recept...


  • sissi29, 8. septembra 2011 o 14:29
    Som rada, že chutila. :-)


  • evka1221, 11. marca 2012 o 13:17
    viskusam recept


  • danielka1, 16. marca 2012 o 19:35
    tento recept je super


  • mrkvus, 17. novembra 2012 o 17:12
    výborná, mňam :-)


  • vivi77, 18. novembra 2012 o 16:19
    Vynikajúca, rýchla a zdravá, mňamka...


  • gombickaaa, 24. septembra 2013 o 11:00
    Dnes som vyskusala len som do toho supla aj taveny syr a struhany parmezan. Chuti to vyborne.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist