Brokolicová krémová polievka

ailuj82 - fotkaailuj82, 26. januára 2011
Brokolicová krémová polievka
Foto: ailuj82

U nás veľmi obľúbená

6
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

1 ks, stredne veľká
1 kg
1 KL
1 KL
1 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Zalejeme vodou, pridáme soľ a vegetu a varíme. Keď sú zemiaky polomäkké, pridáme brokolicu rozobratú na ružičky a dovaríme.

  2. 2

    Ponorným mixérom rozmixujeme na kašu, pridáme smotanu a necháme zovrieť.

  3. 3

    Rožky nakrájame na čo najtenšie kolieska a na suchej panvici opekáme do chrumkava. pofŕkame pár kvapkami olivového oleja.

  4. 4

    Polievku podávame s chrumkavými rožkami, ale pozor - rožky sa veľmi rýchlo míňajú!!! :)

Diskusia k receptu

ursula4
Ja tiež varím podobnú polievku,ale nedávam toľko zemiakov a smotanu dávam kyslú a nakoniec trošku muškát.orieška.Je veľmi osviežujúca, hlavne v lete.
cica2
chutná a výdatná polievočka, vyskúšam:)
sovka62
Ja varím úplne bez zemiakov, len z brokolice a pridávam strúčik cesnaku (ten sa do kelu priam pýta) a muškátový oriešok. Časť brokolice pred mixovaním vyberiem a potom vložím späť do hotovej polievky. Kolieska rožkov natrime maslom, maslovou stranou vtlačím do strúhaného syra a na plechu dám upiecť. Niekedy pre zmenu spravím syrové knedličky. Brokolicu nemusím, ale polievka z nej je naozaj dobrá.
garanco
Takéto polievočky majú detičky veľmi rady, zjedia ich s chuťou - niekedy aj ich ockovia-, keď nevidia kúsky zeleniny v tanieri. Tie rožky opečené na kolieska môžu byť výborné ( ja robievam iba kocôčky, alebo kukuričné lupienky).
miskalka1
Recept vyzerá super a aj polievočka. Takú som ešte neskúšala ale rada by som. Na koľko vody je tento receptík?
marauder
asi najotrasejsi recept, co sa da najst na brokolicovu, kremovu polievku!!!! Pomasirujte jej ego, ale urcite to neskusajte varit......
funarchy
Naoko super, ale... Daj ovela menej zemiakov, tak polovicu alebo aj menej, a zahod vegetu a uz nikdy ju do ziadneho domaceho jedla nedaj. Miesto toho sem daj cesnak, na tolko brokolice a zemiakov tak 3-4 struciky (velke) a zapras to jemne muskatovym orieskom. Ak ti tam velmi chyba multizeleninova chut vegety, tak daj radsej zeleninovy bujon, nie vela, a hlavne nejaky bezsupermanovy... ale obides sa bez neho.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia