Brokolica so šampiňónmi

bzsiska - fotkabzsiska, 12. februára 2017

Chcem sa podeliť o jeden z mojich superrýchlych receptov. Príprava je jednoduchá a jedlo fakt chutné. :) A v neposlednom rade aj veľmi zdravé Zobraziť celý popisChcem sa podeliť o jeden z mojich superrýchlych receptov. Príprava je jednoduchá a jedlo fakt chutné. :) A v neposlednom rade aj veľmi zdravé a vyvážené, keďže obsahuje veľa bielkovín, vlákniny a zdravých tukov. Žiaľ, fotku som nestihla urobiť. Pridám nabudúce. ;)

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
250 g
1 ČL
 podľa chuti
1 strúčik
100 g




Postup

  1. 1

    Brokolicu uvaríme v mierne slanej vode alebo na pare. Na olivovom oleji orestujeme umyté a nakrájané šampiňóny. Pridáme roztlačený cesnak, okoreníme podľa chuti a nakoniec pridáme brokolicu. Navrch pred podávaním posypeme strúhaným syrom.

  2. 2

    My sme to jedli bez prílohy. Jedlo je dosť sýte, ale hodia sa k tomu napríklad uvarené zemiaky. Tak dobrú chuť.

Diskusia k receptu

kuchticka
Ja si robim podobne recepty skoro kazdy den. Kombinujem zeleninu s niecim kde su bielkoviny (fazula, sosovica atp). Pre chut, alebo spestrenie niekedy pridam kusok masa, ale zaklad je vzdy zelenina. Zemiaky milujem,. ale pouzivam opatrne, knedliky uz skoro ani nevarim (muku jest nepotrebujem). Citim sa zdrava a plna elanu.
bzsiska
@Kuchticka (13.2.2017 05:33)

Ja som začala piecť Kvaskovy chlieb. Je tomu už skoro rok. Z obchodu už nekupujem žiadne pečivo. Prestala som priberať. Prestali sme mať doma chrípky... Zaujímavé, čo dokáže správne pečivo.
bzsiska
@Popoluska340 (14.2.2017 19:38)

Tak šup šup. :) Ja mám veľmi rada šampiňóny. Respektíve akékoľvek huby. Tento recept je veľmi variabilný.
popoluska340
Dneska som opet si robila na veceru brokolicu so sampionmi,ale trosku som si ju upravila na ladovy salat,a namiesto struhaneho syra,je bryndza.Robievam si to na veceru dost casto,je to vyborne.Posielam maximalny pocet bodikov.