Brokolica na cesnaku s kuskusom

baska5615 - fotkabaska5615, 22. septembra 2013
Brokolica na cesnaku s kuskusom
Foto: baska5615

V minulosti som neznášala brokolicu, a teraz vôbec neviem pochopiť, prečo. Možno to bolo tým, že bola zle spracovaná (povedzme si rovno, brokolica v Zobraziť celý popisV minulosti som neznášala brokolicu, a teraz vôbec neviem pochopiť, prečo. Možno to bolo tým, že bola zle spracovaná (povedzme si rovno, brokolica v školskej jedálni nechutí práve najlepšie). No teraz svoj omyl s radosťou napravujem, brokolicu jem pomerne často. Tento veľmi jednoduchý recept je môj obľúbený, nie je nič lepšie a rýchlejšie na obed.

1
porcia
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/3 ks
1 strúčik
2 PL




Postup

  1. 1

    Brokolicu poriadne očistíme a dáme variť do osolenej vody na cca 5 minút. Medzitým si nakrájame strúčik cesnaku a cibuľu, a spolu s olivovým olejom ich dáme na panvicu.

  2. 2

    Uvarenú brokolicu nakrájame na menšie časti a dáme na už rozohrianu panvicu. Všetko posmažíme asi 5 minút.

  3. 3

    Potom už len hotovú zmes zasypeme kuskusom, posypeme sezamom a mňamka je na svete :)

Diskusia k receptu

leomax
@Baska5615 , si veľmi šikovná. Je to veľmi jednoduché, zdravé a verím, že aj chutne.
rea1
vynikajúce. rýchle, jednoduché, bezmäsité (:-)) ), pre mňa ako stvorené, spravím si zajtra na obed do práce.
ja brokolicu najprv rozdeľujem na menšie ružičky, hlúbiky očistím a tiež pokrájam "přiměřeně" a miesto varenia ju hodím do hrnca na parák. ale to sú detaily. použiť kuskus by ma jednoducho nenapadlo. si šikovná, var a pridávaj aj naďalej. :-)) jana
baska5615
@rea1 aj ja som ich rozdelila na menšie ružičky, takto sa mi s ňou lepšie pracuje :) a potom daj vedieť, ako ti to chutilo.
@leomax ďakujem, a chutné to bolo naozaj veľmi :)
eviana
Skvelý recept, veľmi sa mi páči... u mňa 5* jasných, milujem takéto jednoduché a rýchle jedla... a brokolica je u mňa VIP zeleninka :)
Ďakujem za krásnu inšpiráciu :)
soltera
vyzerá to dobre a hlavne je to rýchle :) a ten kuskus tam nasypeme len tak nasurovo? Nemám s ním skúsenosť ale viem, že sa prelieva horúcou vodou nie?
baska5615
@soltera nie na surovo, to by bolo asi trošku zlé. :D Nenapadlo mi do receptu napísať "spracovanie kuskusu". Stačí ho preliať horúcou vodou a počkať 5 minút. :)
ruzova
jednotka s hviezdickou za kreativitu, lahkost, rychlost a obsah zivin v jedle
rea1
@baska , tak už je po koštovke. spravila som to včera, že si vezmem dnes do práce. ale veď musím skúsiť, či mi to bude chutiť. tak som skúsila, chutilo, skúsila som ešte trošku a ešte trošku - až nakoniec som dospela k názoru, že som toho vykoštovala toľko, že tú trošku, čo ostala, sa mi už do práce nosiť neoplatí. no skrátka, zjedla som to na večeru. skôr zožrala. chutilo veľmi, brokolicu kúpim po celý rok, zaradila som tvoj recept medzi top ten a hviezdy môjho jedálneho lístka. dokonca syn sa vyjadril, že keď si spraví nejaké mäso, kľudne si to dá ako prílohu. :-))))
baska5615
@rea1 Ani netušíš, ako si ma teraz potešila. Nikdy by mi nenapadlo, že môj jednoduchý recept môže tak veľmi chutiť. A teraz si inšpirovala aj ty mňa a myslím, že vyskúšam, ako to chutí aj s kúskami kuracieho mäsa. :)
eva386
Robím si brokolicu podobne, len nepoužívam kuskus ale ,,domáce" pšeno. Stačí ho po prepláchnutí na sitku (podobne ako ryžu) uvariť v osolenej a bylinkami ochutenej vode cca 15 minút (2 krát toľko vody ako pšena) .
pulsatilka
Výborný a jednoduchý recept a veru ako píše Evka nado mnou, bude so pšenom, to používam pomerne často, je chutné a zdravé .
lenik26
ahojte :) kukus som este v zivote nejedla a ani nevidela :D chcela by som dnes vyskusat tento receptik. len sa obavam, ci zozeniem na rychlo po praci kukus. to je dostat bezne v potravinach ako hypernova, kaufland a podobne, alebo len v nejakych specialnych?
micanela
lenik26 - zrejme si tiez Lenka ako ja ... kuskus vyskusaj, tiez som mala z toho zmiesane pocity ale je to fajna vec




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia