Britvovka gratinovaná

Autor receptu: eraserhead

Ensis directus.

2
porcie
10 minút
na 200 °C

Postup

  1. Mušle musia byť živé (musia reagovať na dotyk). Najskôr mušle namočíme na 3 hodiny do studenej a osolenej vody aby sme ich zbavily piesku (úplne sa to aj tak nepodarí takže nejaké to zrnko Vám aj tak zaškrípe pod zubom).
  2. Mušle otvorte a rukou alebo s nožom oddeľte mäkkýša tak aby ostal iba na jednej časti mušle, druhú časť mušle odstráňte. Takto pripravené ich dôkladne umyte studenej tečúcej vode.
  3. Striedku chleba nastrúhajte, zmiešajte s nasekaným petržlenom, pažítkou, trochou soli, práve zomletým čiernym korením a olivovým olejom. Pripravenou zmesou naplňte-prekryte mušľu. Dajte piecť do rúry na 200°C a 10 minút. Podávajte teplé
  4. Tento ulitník okrem toho že vynikajúco chutí aj zaujímavo vyzerá .......
  5. Ok, nezabudnite že gratinovať sa dajú aj iné potvory ..........