Britvovka gratinovaná
Autor receptu: eraserhead
Ensis directus.
2 porcie |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Mušle musia byť živé (musia reagovať na dotyk). Najskôr mušle namočíme na 3 hodiny do studenej a osolenej vody aby sme ich zbavily piesku (úplne sa to aj tak nepodarí takže nejaké to zrnko Vám aj tak zaškrípe pod zubom).
- Mušle otvorte a rukou alebo s nožom oddeľte mäkkýša tak aby ostal iba na jednej časti mušle, druhú časť mušle odstráňte. Takto pripravené ich dôkladne umyte studenej tečúcej vode.
- Striedku chleba nastrúhajte, zmiešajte s nasekaným petržlenom, pažítkou, trochou soli, práve zomletým čiernym korením a olivovým olejom. Pripravenou zmesou naplňte-prekryte mušľu.
Dajte piecť do rúry na 200°C a 10 minút.
Podávajte teplé
- Tento ulitník okrem toho že vynikajúco chutí aj zaujímavo vyzerá .......
- Ok, nezabudnite že gratinovať sa dajú aj iné
potvory ..........