Brigadeiro

basky - fotkabasky, 10. marca 2013
Brigadeiro
Foto: basky

Je to velmi jednoduche a rychle :) Mna len ruka bolela z tolkeho miesania ale stalo to zato :) Som zvedava co na to Zobraziť celý popisJe to velmi jednoduche a rychle :) Mna len ruka bolela z tolkeho miesania ale stalo to zato :) Som zvedava co na to poviete ;)

30 minút
príprava

Suroviny

1 ks
20 g
30 g




Postup

  1. 1

    Na panvici rozpustime maslo, pridame kond.mlieko a kakao, ktore som spracovala s troskou vody aby neboli hrudky potom... Miesame cca 20 minut, nenechame vriet, len udrziavame pod bodom varu. Miesame kym sa netvori cesticka a nie to huste tak ze ostava na vareche... Nechame vychladnut, potom po troske odoberame lyzickou tvorime gulky, ktore obalujeme v zdobeni a ukladame do kosickov.... Skladujeme v uzatvorenej nadobe v chladnicke alebo pri izbovej teplote.

  2. 2

    PS: ak to date chladit na balkon v tekto zime pripadne do chladnicky, sledujte ci vam to nestuhne na kamen :) mne sa to stalo, ale pri izbovej teplote sa to dalo do normalu a mohla som v klude pokracovat ;)))

Diskusia k receptu

martamm
basky, dobry recept, ako Tvoja prvotina ma zaujal, zkladam ho do KK :)
aroooo
krásna úvodná fotka, škoda, že si nepridala ešte jednu ako tá uvarená hmota vyzerala, no ako prvý recept fajn
mimka946
Práve som ho skúšala a neviem ale to asi nebude mnou no tá masa vôbec nezhustla.. :( asi to nieje taky skveli recept ako vyzeral :/ nič v zlom len pisem svoju skusenosť..
basky
Som rada, ze sa paci recept :) Ked budem robit na buduce tak pridam aj foto :)
mimka946 - hustne to velmi pamalicky, takze treba trpezlivost, niekedy to trva aj dlhsie ako 20min.miesania, zalezi od ohna na akom to robis... Je mi luto ze sa ti to nepodarilo...
stacy77777
@basky - páči sa mi recept, pri čítaní som akurát rozmýšľala,či stačí variť 20 minút, kondezované mlieko hustne pomaly,skúsim,ukladám....:-)))
basky
stacy77777 - jo hustne to naozaj pomalicky tak treba byt trpezlivy :)

afataga - tento recept som nerobila podla teba, keby si citala pozornejsie vsimla by si si, ze ho mam od priatelky z Brazilie a ze som tam aj napisala, ze to tu uz niekto daval... Takze tvoja poznamka mi pride trosku mimo, kedze mi islo o to, ze tento recept pokladam za najlepsiu sladkost a chcela som aby to bol prvy co sem pridam.....
basky
afataga a ta tvoja poznamka ma momentalne odradila pridat sem nieco dalsie..... tak diky, fakt....
mimka946
@basky nevadi skusim nabuduce a budem to miešať dlhchšie..a ostatných si nevsimaj na vareche je nova moda - ked je niekto na vareche mlady alebo novoregistrovany treba sa donho pustiť !
rea1
@mimka , vôbec nejde o to, či je niekto mladý alebo novoregistrovaný. ide o to, že je to cudzí recept.
mimka946
@rea1 aj keby to bol jej zvozili by ste ju za nieco ine,ved vasa "banda" by si neco nasla..
mesiar50
Mne sa to pozdáva veľmi.Jednoduchý pracovný postup.Snáď by som
to zvládol aj ja.Presmerované do KK.
Ďakujem
basky
mila @rea1 a vsetci co ma kritizujete za to ze som podla vas okopirovala recept od @Sneica a pridala cudzi recept. Uvedomte sa prosim, ze tento recept co @Sneica pridala nie je tiez jej, je to recept juhoamericky recept, takze pokial ho nema @Sneica patentovana, tak prestante prosim mudrovat, ze som "zlodejka". Recept mam od kamosky z brazilie, to ze je to to iste co @Sneica pridala je logicke kedze je to to iste! Ak sa vam recept nepacil a tak velmi vam vadilo ze som ho sem dala, tak stacilo napisat ze to tu uz bolo a nie tie vase komentare...

Tym ktory su s receptom spokojny dakujem, potesili ste ma ze sa paci.

@mesiar50 neboj sa je to jednoduche zvladnes to, len trpezlivost...
basky
Ospravedlnujem sa za gramatiku, pisala som to na rychlo...
radost
a ja si myslím-že TEMER všetky recepty-čo tu pridávajú ľudia-sú cudzie..prevzaté z kníh..či známych i neznámych..od predkov...je tu veľmi málo čistých originálov-receptov-vymyslených autorom..to by každá stránka o varení rýchle skončila-keby bola podmienka originality...klikla som si na mimibazar.cz..dala heslo =šneky= a vyskočilo ich aj 20 receptov..a pohoršenie žiadne..len tu funguje "popravčia čata"...:-(
evusik
kliknite si prosím sem a nájdete tu stovky Brigadeiro receptov tak čo sa tu dohadujete a znepríjemňujete dievčaťu život....
@rados ť to napísala aj za mňa, kto tu má vlastný originálny recept nech zdvihne ruku... koľko by ich bolo, desať?
a len tak mimochodom prečo ste nezvozili plnenú papriku ktorá tu pribudla, veď tých je tu viac než dosť :-)
 www.google.sk/search?q=Brigadeiro&hl=sk&clien...
basky
och nebudem sa uz vyjadrovat radsej na temu toho ci to tu bolo alebo nebolo a podobnych veci... Tak uz by ste to aj mohli nechat... @radost a @evusik dakujem za podporu ;)
2010
PS: Ten link co som pridal ma :
1.164 votos -hlasov
934 comentários komentarov
a bol vyskusany 40 X
Takze co teraz ? mudraci ?
afataga
@evusik ja dviham ruku, min. polovica mojich receptov je mnou vymyslenych, mozno aj viac, nechce sa mi to teraz kontrolovat
@basky zlodejkou si sa nazvala sama
ja len nerozumiem, naco je dobre, aby tu bolo x uplne na chlp rovnakych receptov, aky to ma vyznam? budem rada, ak mi to niekto vysvetli, dakujem
afataga
@radost mozno tvoje rcp su temer vsetky cudzie, moje nie
@2010 teraz sa priznam, ze ti celkom nerozumiem, co si chcel povedat,
ine je ked je ten isty rcp na milion strankach, ale nie naopak
basky
@afataga nazvala som sa tak, lebo mi to z negativnych nazorov take prislo... ano nemusi tu byt x rovnakych receptov ale na Brigadeiro tu boli len dve, tak som si povedala ze snad ma neukamenuje nik ked to tu dam... ked si vezmes napr. makove rezance tak tych tu je ich viac ako 5, takze.... :)
2010
Tak potom treba vymazat asi desat receptov na rafaelo ( podobne s kokosom) ? a asi 100 na pagace a strudle, 50 orgazmov a tiramisu co su uz na Vareche ?
viceroy
@afataga vysvetli si to sama a porozmýšľaj, prečo sem staré varecháčky prestali pridávať recepty a prečo je u nich kopu receptov skrytých, či nenávratne zmazaných. Var si svoje originály, len či ich bude mať onedlho kto čítať.
radost
@afataga
klobúk dolu pred tvojou kreativitou v inovácii receptov..pre výnimky -ako ty-som uviedla slovo =temer=...áno-nemám problém otvorene povedať=preberám cudzie recepty..rady...učím sa..začala som už v ranom detstve..pestovať toto plagiátorstvo-počúvaním mamy..a jej napodobnovaním...:-))
inak..nezaprela si sa..:-(
radostný deň..
mesiar50
@basky
Nechcel som v tvojom recepte otvárať diskusiu,ale @radost má absolútnu pravdu.Z týchto skoro 29000 receptov je tu málo originálných.Kopírujú sa z iných serverov,od známych a zo starých
kníh atď.Ja to robím tiež,ale keďže som robil technika pri mäse nejaké tie origináli som si ,,Požičal"ako ste mali poniektorý možnosť vidieť pri mojich receptoch.Ale ani to nie sú moje recepty, keďže sú už v obehu resp.sa vyrábajú. I keď som si dosť nalámal hlavu pri inovovaní aby sa ten daný výrobok ako tak dal vyrobiť aj v domácich podmienkach.
@Basky sa aspoň priznala,že recept nie je jej ! ! Držím ti palec a nenechaj sa znechutiť.Nezabudni prosím že na vareche máš aj kamarátov
evanaaa
prečo musí vždy niekto kaziť druhému radosť? Veď si prečítajte, čo napísala napr. @evusik a dumajte! Toto nie je normálne....veď ona si ten recept neprisvojila, že je podobný, aj to vysvetlila, tak čo potom chcete? Niekto kritizuje rýpačov a sám niekedy zarýpe.......
evusik
@afataga pri všetkej úcte k tvojim výborným receptom asi máme iný názor na originalitu....
afataga
@2010 s tymto tvojim navrhom suhlasim, hned by sa to sprehladnilo, predsa sem nebudem davat segedin, alebo kolozvarsku ked ich tu je 100 len preto, ze ja davam o dve zrnka solo viac a o tiramisu radsej pomlcim, to je ina tema
@viceroy mne ani tak nejde o tom, ci ich budes citat, hlavne ze nam doma chuti
@radost dakujem za pekne prianie, napodobne
@evanaaa nie je podobny, je navlas rovnaky
@evusik asi ano a dakujem, ved ja si myslim, ze aj ty mas vela receptov zo svojej hlavy
2010
@afataga , skoda ale tvrda realita komercnej stranky je uplne ina - pocet receptov + pocet klikov = pocet € , takze budes tu mat este ovela viac rovnakych segedinov :-)
cuisinier
@afataga ,namiesto kritiky sa láskavo nauč čítať,lebo autorka receptu
na úvod píše že tento recept bol už tu uverejnený.Všimni si,keď už ,
rozdieľné košíčky na obrázkoch.A tvoje recepty tiež nemusia byť vždy
prvotiny.A len tak mimochodom,chcel by som mať aspoň polovicu tvojho voľného času,ktorý traviš na Vareche kritizovaním.!
angast
@viceroy
každý to predsa vie prečo staré varecháčky odišli. To nie je nič tajné.
Keď mladé soplendy kopírujú ich recepty a privlastňujú si ich , tak
samozrejme ich to naštvalo. Nie je to príjemné keď si tu nájde svoj
originálny recept pod iným menom. Nechápem prečo to niekto
nechápe a tvrdí , že to je predsa normálne. JE TO NEHORÁZNOSŤ !!
evusik
@afataga jasné, že si recepty vymýšľam, lepšie povedané kombinujem čo s čím a ako by sa dalo.... ale keď som začínala varila som podľa kuchárskych kníh, mama ma nestihla naučiť, a dodržiavala som postup presne do bodky... až oveľa, oveľa neskôr som si mohla dovoliť vymýšľať... tým som chcela povedať len jediné, že každý začína ako učeň, tak prečo mu podkopávať nohy....
ja viem podľa seba akú mám radosť keď sa mi niečo podarí, tak doprajme tú radosť a potešenie aj iným....
evusik
@angast už mi s tými originálmi leziete na nervy, čo je to preboha originálny recept.... 95% z tých akože originálnych receptov sú recepty inovované, postavené na základe starých, osvedčených receptov....
neviem si predstaviť kuchára, ktorý sa urazí nato, že niekto uvaril podľa jeho receptu, to čo je za nezmysel, práve naopak, človeka to poteší :-)
margaretka28
Ono je dobré, pred tým ako pridávame nový recept, zadať si jeho názov do vyhľadávača, či tu už náhodou taký istý nieje. Ak nájdem úplne rovnaký, tak ho sem už nedávam, niekedy sa môže stať,že je tu ten istý len pod iným názvom a uznávam, že potom sa už hľadá ťažšie.
tiginko
minimálne polovica komentárov obhajuje varenie podľa podľa predlohy a že je tu kopa veľmi podobných receptov aj s rovnakými názvami. To je prirodzené a ak autor má aspoň v niečom rozdielny svoj recept, tak prosím, nech sa sním pochváli. Ale naozaj nevidím dôvod, aby niekto uverejnil na tej istej stránke navlas rovnaký recept, s totožnými množstvami a druhom surovín, alebo dokonca od slova do slova zopakovaný postup, ako sme niekedy svedkami. A hlavne ešte skonštatovať, že o tom vie. Keby si to aspoň nevšimol...Ja to neodsudzujem, je to jeho vec, ale je to nudné a pre mňa nepochopiteľné...
afataga
@2010 uz na ne tesim :-) bohuzial mas pravdu
@cuisinier si to udrel klinec po hlavicke, ved prave, ked sa chcem niekde uviest, tak si dam zalezat, tomuto pristupu ja nerozumiem, netvrdim ze skopirovala fotky, to som nepovedala, no mozno som na dialkove ovladanie, ale ked stojim v kuchyni a rozmyslam, co este do toho jedla dam, tak to niekde citam? vobec mi nezalezi ci sa ti moje recepty pacia alebo nie a len tak mimochodom: niekto sa hold vie narodit
@evusik ja si vazim tvoje recepty ale v tomto sa asi nedohodneme
veve
Už zasa! Otvorím recept s peknou fotkou, zaujímavým názvom a namiesto toho, aby som sa potešila prečítaním skúseností s receptom, vyvalí sa na mňa ďalšia nekonečná nepríjemná diskusia...
Vážne ma to už nebaví a ľutujem autorku príspevku, že toto všetko musí pod svojim receptom čítať.
basky
@tiginko @afataga asi som sa mala vcera odfotit ako to podctivo robim podla receptu co mi dala Brazilska kamaratka aby ste si uvedomili ze foto je moje, ze som sama robila, ze ten recept je tak jednoduchy ze inak sa to napisat nedalo ako som to napisala, pisala som to svojimi slovami a to ze je to podobne ako to tu uz niekto dal ma mrzi a zrejme vdaka vam tu uz nikdy nic nedam, lebo sa budem obavat toho ze sa budete spravat tak ako sa spravate. Nehnevajte sa na mna ale rozplakali ste ma, prvy recept co tu dam a takato diskusia :( fakt je mi to luto ze si myslite to co si myslite... a na obhajobu nemyslim si ze @Sneica to ma zo svojej hlavy tak ako to nemam ja.... takze DAKUJEM za "vsetko"
basky
Ostatny co ma pochopili ako to je, podporili alebo obhajovali.... skutocne DAKUJEM :)
tatranka007
@basky je mi ta luto, viem ako ti je, preto ja ked to tu vsetko citam, sem tiez nepridam ziaden recept. Tieto Xantipy zrejme starnu a nenavidia vsetko co je mlade. Utvorili si tu svoju komunitu a my tu nemame miesto aj keby sme upiekli neviemco. Hanba im.
radost
@basky
po celý život sa budeš stretať s ľud´mi ironizujúcimi..kritizujúcimi.."múdrymi"..nielen tu na VARECHE..takže-utri slzy..hore hlavu..a rob tak-ako ti káže srdce a svedomie..aby ťa život tešil a bol radosťou..ak k tomu patrí varenie a zverejňovanie receptov-tak pokračuj..nemôžu ťa tu ľudia tak raniť-aby ti tvoju radosť vzali..usmej sa - dievča..teším sa -že to nevzdáš..príjemný večer..:-))
tiginko
vieš čo je mne nesmierne ľúto @basky ? Že si ale úplne nič nepochopila. Kto ťa obvinil z toho, že si to nerobila sama a nefotila sama? A Sneica ani netvrdila, že to má zo svojej hlavy, to je jasné úplne každému, kedže je to medzinárodne známy zákusok. Takže ak si taká urazená, s tým tu asi nikto nič neurobí. @tatranka nikto tu nikoho neurazil tak skús byť trochu slušnejšia
basky
@tatranka007 suhlasim s tebou
@radost plakala som preto, lebo som sa chcela podelit o nieco co je zaujimave, chutne a mojmu srdcu blizke, proste som chcela aj ostatnych potesit... s ludmi tohto zanru sa vysporiadavam v realite dobre, len tu mi to prislo take...no fakt smutne.... mozno raz este nieco pridam, ale pochybujem o tom, kedze to nebudem mat urcite z vlastnej hlavy.... :)
basky
@veve cita sa to naozaj tazko, hlavne ked som v uvode napisala ze to neni z mojej hlavy, a ze to tu uz bolo..
mesiar50
Áno budeme,, fotiť" seba samých a nie jedlo,ale nezabudnime si od fotiť
aj licencie a autorské práva
margaretka28
@basky , prečo sa hned urážaš, si tu nová, nevieš ako to tu chodí.Ja tiež skúšam veľa receptov z tejto stránky, naposledy som piekla pletený košík. Ale neuviedla som ho ako nový recept, ale som ho odfotila a fotku dala pod recept podľa ktorého som to robila, aby aotorka receptu videla ako sa mi dielo podarilo.
tatranka007
Vy ste nepochopili, ze ona nie je urazena, ale ranena a nestastna? Ak viete vobec co to je!
violeta
Myslim, ze teraz je uz brigadeiro dostatocne spropagovane. Tento zaujimavy, chutny a tvojmu srdcu blizky kolacik som doteraz prechadzala bez povsimnutia. Mame za sebou aj virtualnu psychologicku poradnu, tak by malo byt vsetko v poriadku.
medovnicek
@Basky mne sa tvoj recept veľmi páči, ja ťa tu na vareche vítam a teším sa aké ďalšie recepty pridáš, mne nevadí ak sa recepty opakujú, mám málo času, nestíham a preto mi dosť často kopec dobrých receptov aj utečie a z tej spŕšky kritiky si nič nerob, nekaz si deň:):):)
bobina
basky nenechaj sa odradit sme kazdy iny a niektory su stastny ked mozu miesto rady rypat drzim palce a tesim sa na dalsi receptik
lucylee
Tieto zvady tu vyvolavaju stale ti isti ludia. Mam ich menovat? Asi ani nemusim. Vsetci vieme o koho ide.
evanaaa
Znovu som porovnávala oba recepty, rovnaké sú ingrediencie ale postup @basky písala svojimi slovami, tak ako ho robila. Asi by tu mala byť @sneica , aby sa mohla ona vyjadriť, odkiaľ má recept, ap. Ale aby ste súdili dievča, ktoré pridalo svoj prvý recept , a s radosťou, že ho tu má, mi pripomína inkvizíciu. Ešte ju upáliť, aj keď virtuálne ste to už spravili.......už mi krv vrie v žilách, ja takú nevraživosť nepochopím.
laurisia
@basky - keď som si prečítala túto diskusiu, tak rozmýšľam, ktoré z "mojich" receptov tu môžem nechať, lebo sú čisto moje ... minimálne zamatovú roládu mám recept z internetu a sem som ju pridávala preto, lebo som sa s ňou ako aj s podrobným fotopostupom chcela podeliť s ostatnými. A nikto ma neupálil, tak ja už neviem ....
Ale aby si vedela, som rada, že si to som pridala, lebo napr. ja som vôbec ten skorší recept nepostrehla a tak nebyť Teba o tomto recepte ani neviem, že existuje.
Keďže som si všimla, že máš peknú fotku, pridám jedno odporúčanie - skús nabudúce fotiť aj postup - je to lepšie a zrozumiteľnejšie.
rea1
@laurisia , pozrela som sa - no a? mám dojem, že @basky som nič, ale vôbec nič nenapísala. ale to sa ti nehodí, tak si si to "nevšimla", však?
slavka2012
Kolko ludi, tolko chuti a sposobov pripravy....podla mojho originalneho receptu, ktory mam od brazilskej priatelky z Minas Gerais, sa pravy brazilsky brigadeiro nerobi zo Salka, ale zo sladeneho kondenzovaneho kakaa (chocolate condensado) :-) :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia