Bravčový tokáň (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Stretla som sa s tým, že niektorí si myslia, že tokáň je vták. Ale to si mýlia s hlucháňom, ktorý toká. Tokáň je spôsob prípravy mäsa.
4 porcie |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na rezance.
- Na masti opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, paradajkový pretlak, zriedime vodou. Pridáme nakrájané mäso, osolíme a okoreníme.
- Dusíme. Zaprášime múkou a nakoniec pridáme pokrájanú údenú slaninu a nastrúhané kyslé uhorky. To je na tom zaujímavé, že slanina nejde na začiatok, ale na koniec.
- Keď je šťava hustá, zriedime ju vínom podľa potreby. Podávame so zemiakovou kašou.