Bravčový tokáň (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Stretla som sa s tým, že niektorí si myslia, že tokáň je vták. Ale to si mýlia s hlucháňom, ktorý toká. Tokáň je spôsob prípravy mäsa.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na rezance.
  2. Na masti opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, paradajkový pretlak, zriedime vodou. Pridáme nakrájané mäso, osolíme a okoreníme.
  3. Dusíme. Zaprášime múkou a nakoniec pridáme pokrájanú údenú slaninu a nastrúhané kyslé uhorky. To je na tom zaujímavé, že slanina nejde na začiatok, ale na koniec.
  4. Keď je šťava hustá, zriedime ju vínom podľa potreby. Podávame so zemiakovou kašou.