Bravčový tokáň fotorecept

eruska25Eruska25, 53 ročná žena, 13. februára 2017 14:15
Ďalšie jej recepty »

Bravčový tokáň (fotorecept)Foto: eruska25

Stretla som sa s tým, že niektorí si myslia, že tokáň je vták. Ale to si mýlia s hlucháňom, ktorý toká. Tokáň je spôsob prípravy mäsa.

4
porcie
10 min
príprava
40 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso nakrájame na rezance.

    Bravčový tokáň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na masti opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, paradajkový pretlak, zriedime vodou. Pridáme nakrájané mäso, osolíme a okoreníme.

    Bravčový tokáň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dusíme. Zaprášime múkou a nakoniec pridáme pokrájanú údenú slaninu a nastrúhané kyslé uhorky. To je na tom zaujímavé, že slanina nejde na začiatok, ale na koniec.

    Bravčový tokáň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je šťava hustá, zriedime ju vínom podľa potreby. Podávame so zemiakovou kašou.

    Bravčový tokáň (fotorecept) - obrázok 4
ohodnoť recept:
Hlasovalo 15 ľudí (4,2 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist