Bravčový steak 7 korení

zabiatko66 - fotkazabiatko66, 4. februára 2011

Určite sa Vám tento receptík bude páčiť.

2-3
porcie
60 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
5-6 ks, stredne veľké
8 plátkov,prerastená nakrájaná
1-2 PL
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Bravčové mäso dáme do pácu, ktorý si urobíme s olivového oleja, korenia 7 bylín a soli a s rozltačeným cesnakom. Môžeme pridať aj trošku sójovej omáčky.Necháme postáť 1-2 hod. Medzi tým si umyjeme zemiaky a nakrájame ich aj so šupkou na kolieska, osolíme zemiakovým korením a orascovíme. Zemiaky opečieme na oleji do chrumkava z obidvoch strán. Prerastenú slaninku nakrájame na jemné plátky a opečieme z každej strany. Potom vyberieme mäso s pácu ešte ho môžeme trošku posypať korením 7 bylín a na rozohriatom ohni prudko opečieme z každej strany a dáme ho piecť do rúry vyhriatej na 180 stupnoch ešte 10-20 min. Podľa toho ako chceme mať mäsko upečené.

  2. 2

    Upečené mäsko nakrájame na plátky, servírujeme s opečenými zemiačikmi a slaninkou. Ozdobíme čerstvou bazalkou a timianom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

kimika
mňam, prudko jedlé, už viem ako sa môjmu chlapovi zavďačím na Valentína :)
cica2
ukladám ;-)...fakt to dobre vyzerá!
zabiatko66
Bylinky sú len ako dekorácia, nemusí byť, môžeš použiť aj pretžlenovú vňať.
zuvu
mňam ale som hladná ,dobre to vyzerá,určite to vyskúšame




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia