Bravčový rezeň

Bravčový rezeň s karamelizovanou cibuľkou na zeleninovej podstieľke

Autor receptu: olinecka

Dnešný deň klasika, ktorá nikdy nesklame. Nenáročne varenie.

20 minút
príprava
6-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso umyjeme osušíme a nakrájame na plátky, ktoré osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Boky narežeme aspoň na dvoch miestach, aby sa nestáčali. Obalime v trojobale: múka, vajíčka rozšľahané strúhanka. Vysmážame na rozpálenom oleji do zlatista z každej strany 3 minúty. Preložíme na papierovú utierku.
  2. Cibuľku červenú očistíme a pokrájame na kolieska. Maslo rozpustíme, pridáme hnedý cukor, skaramelizujeme pridáme pripravenú cibuľu a udusime do sklovita. Podávame zemiaky s pažítkou, šalát. Dobru chuť.