Bravčový rezeň
Bravčový rezeň s karamelizovanou cibuľkou na zeleninovej podstieľke
Autor receptu: olinecka
Dnešný deň klasika, ktorá nikdy nesklame. Nenáročne varenie.
20 minút príprava |
6-8 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso umyjeme osušíme a nakrájame na plátky, ktoré osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Boky narežeme aspoň na dvoch miestach, aby sa nestáčali. Obalime v trojobale: múka, vajíčka rozšľahané strúhanka. Vysmážame na rozpálenom oleji do zlatista z každej strany 3 minúty. Preložíme na papierovú utierku.
- Cibuľku červenú očistíme a pokrájame na kolieska. Maslo rozpustíme, pridáme hnedý cukor, skaramelizujeme pridáme pripravenú cibuľu a udusime do sklovita. Podávame zemiaky s pažítkou, šalát. Dobru chuť.