Bravčový plátok s čučoriedkovou omáčkou

marek135 - fotkamarek135, 15. októbra 2013
Bravčový plátok s čučoriedkovou omáčkou
Foto: marek135

Keďže čučoriedok je u nás dostatok a väčšinou ich mamka použiva do koláčov, pudingu, pirohov, tak som sa rozhodol že skúsim ich použiť aj Zobraziť celý popisKeďže čučoriedok je u nás dostatok a väčšinou ich mamka použiva do koláčov, pudingu, pirohov, tak som sa rozhodol že skúsim ich použiť aj ako prísadu do omáčky k mäsu, výsledok bol prekvapujúco chutný :)

5
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
3 dcl
2 dcl
1,5 kg
1 ks




Postup

  1. 1

    Bravčové mäso (karé bez kosti alebo pliecko) narežeme na približne rovnaké plátky ako na grill. Trochu vyklepeme boky narežeme aby sa pri grilovaní nestáčalo. Osolíme a okorením MČK z oboch strán, necháme chvíľu postáť v chladničke. Potom mäso grilujeme na troche oleja na grilovacej panvici. Pri otáčaní mäsa používame grilovacie kliešte aby z mäsa zbytočne nevytekala šťava.

  2. 2

    Zemiaky dobre vymyjeme, narežeme na polovičky pokropíme olejom, troškou soli a provensálskym korením. Dáme zapiecť do rúry pri 180 °C na 30 minút zakryté alobalom. potom ich odkryjeme a dopečieme ešte 15 minút.

  3. 3

    Na oleji si chvíľu popražime do zlatista nadrobno pokrájanú cibuľku, prilejeme čučoriedkový kompót a chvíľu varíme. Potom prilejeme sladkú smotanu zmiešanú s trochou zemiakového škrobu (alebo kto chce môže dať trochu hladkej múky). Zamiešame a chvíľku povaríme. Dochutíme soľou. Hotové ugrilované mäso podávame preliate čučoriedkovou omáčkou a s prílohou pečenými baby zemiakmi. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

eviana
Ďalší šikovný chlap, ktorý varí, super, teším sa a dávam 5* ... jedlo vyzerá fajne, máš môj obdiv :)
waocipa
chválim si šikovný,čučoriedky mi nosí priateľka z Lipian tak tvoj recept vyskúšam,recept je na 1*
marek135
noo niečo podobne som niekde našiel tak som to robil podľa toho receptu, nebolo to zlee, treba skusiť :)