Bravčový plátok na čerstvých dubákoch

izabella929 - fotkaizabella929, 14. júla 2013

Dnes sme mali taký vynikajúci obed...včera mi domiesli čerstvé dubáky, tak som sa rozhodla, že dnešný plátok urobím na dubákoch...je skutočne chutnejší, ako na Zobraziť celý popisDnes sme mali taký vynikajúci obed...včera mi domiesli čerstvé dubáky, tak som sa rozhodla, že dnešný plátok urobím na dubákoch...je skutočne chutnejší, ako na sušených..

120 minút
príprava
60+20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 g
1
1 strúčik
podľa chuti
štipka
1 ČL
na špičku noža
2 lyžice
1 dl
2 PL
4 PL




Postup

  1. 1

    Dostala som čerstvé dubáky, tak som sa rozhodla použiť ich pod mäsko...

    Bravčový plátok na čerstvých dubákoch  - obrázok 1
  2. 2

    bravčovú lopatku som pokrájala na plátky, umyla, osušila, trošku naklepala a obalila v hladkej múke...na panvicu som dala lyžicu masti a mäsko som opiekla z oboch strán...

    Bravčový plátok na čerstvých dubákoch  - obrázok 2
  3. 3

    do rajnice som dala lyžicu masti a opiekla som na nej cibuľu aj s vňaťkou...domácu cibuľu použijem celú, neodhadzujem z nej nič...ke´d sa cibuľa opiekla, poprášila som ju červenou paprikou, podliala vodou a nechala zovrieť...do takto pripraveného základu som uložila mäso,,,osolila,okorenila, pridala na špic noža chilli, podliala deci vínom, pridala som paradakový pretlak a dusila do mäkka...keď bolo mäsko skoro hotové, pridala som pripravené dubáky...tie som pokrájala, a 1 minútu nechala vo vriacej vode a hneď vybrala a scedila..pol hodinu som nechala všetko spolu povariť a potom ešte dochutila a odstavila..

  4. 4

    Medzi tým, ako sa mi mäso dusilo , urobila som si cesto na knedlíky..dnes som robila mozaikové...preto som si jeden rohlík pokrájala na kolieska a opiekla na panvici do svetlohneda, pridala som aj pokrájanú cibuľovú vňať...na knedlík som použila dnes 3 druhy múky..hladkú, polohrubú a hrubú..vajce,soľ a kvások som urobila zo smotany...prihriala som ju, pridala cukor, droždie a nechala podkysnúť...vymiesila som cesto a napokon, keď už bolo cesto vymiesené , som pridala aj opečené rohlíky s cibuľovou vňaťkou...po vykysnutí, som cesto rozdeli na 4 časti...urobila tenké, podlhovasté knedlíky, 10min pred vložením do pary, som ich premiesila a nechala podkysnúť..parili sa 20min..uložila som na tanier pokrájané knedlíky, ozdobila kučeravým šalátom, pridala krásny kus mäska ktorý som obložila dubáčikmi...veľmi chutný obed...prajem vám dobrú chuť..

Diskusia k receptu

anina6
moja milá izka, zasa jeden recept od teba, ktorý stojí za vyskúšanie. dnes som robila tvoj perkelt v paradajkovej kapuste, a musím ti povedať, chutil znamenite.
mimit
Nadherny recept, az sa mi slinky zbiehaju.
afataga
taky obed by som si dala hocikedy, aj si to krasne naaranzovala, ako vzdy, ja by som tie huby pred tym nevarila, supla by som ich rovno k tomu masu, kazdy je inak zvyknuty
sracz
... všetkým, ktorí sa zúčastnili "pochutnania si" na tomto Tvojom super jedle. milá @izabella929 - zo srdca želám "dobre po chuti"! -:))) ... rád sa zúčastním na "dojedkoch", ak vôbec niečo ostalo!
mariamka
hriby nepokazia ziadne jedlo,, a tie malovane knedliky, recept, prezentacia tradicne No.1 :))
izabella929
VFšetkým vám, ktorí ste nakukli do môjho receptu a napísali mi komentárik, veľmi pekne ďakujem.-))
akeber
mňááám, hneď by som sa do toho pustila...krásny, mňamkózny obedík a nádherná úprava 1*
kika1212
Krásny recept, tak ako napísala mariamka, hríby majú svoje čaro. Izka, tak to bol skutočne vynikajúci obed




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia