Bravčový perkelt (fotorecept)

Bravčový perkelt (fotorecept)
Foto: tkatka
tkatkaTkatka, recept pridal: 23. marca 2011 18:41Ďalšie jeho recepty

Dnes som robila na obed vynikajúci perkelt :)

Suroviny

6
porcií
20
minút
príprava
90
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Cibuľu a mäso nakrájané na malé kocky.
Bravčový perkelt (fotorecept) - obrázok 1

2

Cibuľu opražíme na horúcom oleji.
Bravčový perkelt (fotorecept) - obrázok 2

3

Pridáme mäso a na silnom ohni pri stálom miešaní pražíme, až kým mäso nezbledne.
Bravčový perkelt (fotorecept) - obrázok 3

4

Pridáme koreniny a zamiešáme.
Bravčový perkelt (fotorecept) - obrázok 4

5

Prilejeme biele víno a trochu opražíme mäsko. A potom pridáme vodu a varíme.
Bravčový perkelt (fotorecept) - obrázok 5

6

Keď sa mäso už uvarilo, tak pridáme domáci Uncle Bens, zamiešáme a varíme trochu.
Bravčový perkelt (fotorecept) - obrázok 6

7

Zahustíme zátrepkou a necháme prevrieť.
Bravčový perkelt (fotorecept) - obrázok 7

8

Podávamé s kolienkamy alebo podľa chuti ryžou, haluškamy... Prajem dobrú chuť :)
Bravčový perkelt (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • honestka, 23. marca 2011 o 21:55
    co je to "domáci Uncle Bens"?


  • 3sandra3, 23. marca 2011 o 22:09
    @honestka ......Uncle Bens je zaváraná zmes zeleniny...
    Omáčka Uncle Bens

    1 kg papriky, 1 kg paradajok, 1 kg cibuľe, 1 dcl oleja, 3 strúčiky cesnaku, 5-10 dkg soli, 20 dkg cukru, 1 dcl octu, 3 konzervy paradajkového pretlaku (malé), 7 dcl kyslých uhoriek, 1 konzerva sterilizovaných šampiňónov, 1 konzerva zaváranej kukurice


  • dorisa, 24. marca 2011 o 00:07
    Je to dobrota. Takéto masko robievam aj ja(podobné) ,ja som si už moj domaci UncleBens minula.


  • pusta, 24. marca 2011 o 07:21
    receptík je pekný, až na to, že to nie je v žiadnom prípade perkelt. o perkelte hovoríme vtedy, ak je mäsko osmahnuté na paprike, ale pokrm neobsahuje smotanu. v prípade, ak je tam aj smotana, je to nevyhnutne už paprikáš.


  • morenajea, 24. marca 2011 o 07:51
    toto je super, tomáci UncleBens sme tiež robievali, škoda že sa už minul


  • bazulienka, 24. marca 2011 o 08:35
    Vyzerá to dobré,či je to perkelt alebo paprikáš.@3sandra3 nemohla by si pridať celý recept na Uncle Bens? Rada by som si ho urobila.Ďakujem.


  • tkatka, 24. marca 2011 o 15:14
    @pusta ale tam nie je smotana takže to je perkelt :)


  • duschko, 24. marca 2011 o 16:03
    K tej domacej omacke "uncle bens". Je to vynikajuca omacka. Casto ju pouzivam. Recept je skoro ten isty az na tu sol - davam tu mensiu gramaz a polovicnu davku kyslych uhoriek plus jednu konzervu sampinonov. Vsetko nakrajat na kocky, zmiesam a varim cca 20 min. Nalozim do flias a sterilizujem. Najlepsie robit hned na dvojnasobne mnozstvo a potom ostane aj na jar. A este k tomu masku, ked pridam papriku tak tomu ja hovorim paprikas a ked tam dam este ak smotanu a zatrepku tak je to perkelt. Tak ci tak tento recept sa mi velmi paci a aj foto je velmi vydarene. tkatka, ked som videl fotku, tak mi bolo hned jasne preco v tom tvojom perkelte nieje ziadny cipos, myslim chilli.


  • evanaaa, 24. marca 2011 o 21:14
    Duschko, ty si to napísal práveže opačne, správne to dala Pusta, no ale z toho sa nestriela, ak je to jedlé a dobré. A k tomu Uncle Bens, tak okrem žampiónov, uhoriek a kukurice sme to kedysi dávno robievali ako chuťovku Sabu, alebo paprikovú pomazánku, ale toto sa mi páči tiež, tak to dajte do receptov, nech si to uložím do KK.


  • tkatka, 24. marca 2011 o 21:56
    @evanaaa ja som už pridala Uncle Bens len ešte čaká na zverejnenie, teraz to trvá niako dlho lebo som to pridávala ešte o 16:30 h.


  • 3sandra3, 24. marca 2011 o 22:23
    @bazulienka ...uncle bens
    1 kg papriky, 1 kg paradajok, 1 kg cibuľe, 1 dcl oleja, 3 strúčiky cesnaku, 5-10 dkg soli, 20 dkg cukru, 1 dcl octu, 3 konzervy paradajkového pretlaku (malé), 7 dcl kyslých uhoriek, 1 konzerva sterilizovaných šampiňónov, 1 konzerva zaváranej kukurice

    Postup:
    Papriku, paradajky a na malé kocky pokrájanú cibuľu poduste na oleji. Pridajte cesnak, soľ, cukor, ocot a paradajkový pretlak.
    Znova poduste, potom ešte pridajte na jemno pokrájané kyslé uhorky, šampiňóny, kukuricu. Spolu poduste 20 min., potom dajte do pohárikov a sterilizujte asi 10 min.


  • pusta, 25. marca 2011 o 18:30
    dakujem. prepáč, tú zátrepku som omylom považovala za smotanu.


  • lyali, 26. marca 2011 o 16:12
    Určite je vynikajúci a určite sa nechávam inšpirovať. Takže KK :-) Ako aj Tvoj domáci Uncle Bens - uložené :-)


  • diabambulka, 1. apríla 2011 o 15:37
    super, ukladám a vyskúšam, aj domáce uncle bens aj tvoj perkelt s unncle bens :-))) pekný recept


  • tkatka, 3. apríla 2011 o 10:41
    @diabambulka ďakujem :)


  • dadka86, 28. novembra 2011 o 22:40
    Ahoj.Ja by som sa chcela opytat ze ci by si mi nemohla napisat aku zatrepku tam robis pretoze tento tvoj recept by som chcela zajtra uvaryt :P Dakujem...


  • tkatka, 29. novembra 2011 o 22:25
    Ahoj @dadka86 prepáč že píšem neskoro. Zatrepku robím zo 4 PL výberovej múky, trošku červenej papriky a vody.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist