Bravčový perkelt (fotorecept)

Bravčový perkelt (fotorecept)
Foto: tkatka
tkatkaTkatka, recept pridal: 23. marca 2011 18:41Ďalšie jeho recepty

Dnes som robila na obed vynikajúci perkelt :)

Suroviny

6
porcií
20
minút
príprava
90
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Cibuľu a mäso nakrájané na malé kocky.
Bravčový perkelt (fotorecept) - obrázok 1

2

Cibuľu opražíme na horúcom oleji.
Bravčový perkelt (fotorecept) - obrázok 2

3

Pridáme mäso a na silnom ohni pri stálom miešaní pražíme, až kým mäso nezbledne.
Bravčový perkelt (fotorecept) - obrázok 3

4

Pridáme koreniny a zamiešáme.
Bravčový perkelt (fotorecept) - obrázok 4

5

Prilejeme biele víno a trochu opražíme mäsko. A potom pridáme vodu a varíme.
Bravčový perkelt (fotorecept) - obrázok 5

6

Keď sa mäso už uvarilo, tak pridáme domáci Uncle Bens, zamiešáme a varíme trochu.
Bravčový perkelt (fotorecept) - obrázok 6

7

Zahustíme zátrepkou a necháme prevrieť.
Bravčový perkelt (fotorecept) - obrázok 7

8

Podávamé s kolienkamy alebo podľa chuti ryžou, haluškamy... Prajem dobrú chuť :)
Bravčový perkelt (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • honestka, 23. marca 2011 o 21:55
    co je to "domáci Uncle Bens"?


  • 3sandra3, 23. marca 2011 o 22:09
    @honestka ......Uncle Bens je zaváraná zmes zeleniny...
    Omáčka Uncle Bens

    1 kg papriky, 1 kg paradajok, 1 kg cibuľe, 1 dcl oleja, 3 strúčiky cesnaku, 5-10 dkg soli, 20 dkg cukru, 1 dcl octu, 3 konzervy paradajkového pretlaku (malé), 7 dcl kyslých uhoriek, 1 konzerva sterilizovaných šampiňónov, 1 konzerva zaváranej kukurice


  • dorisa, 24. marca 2011 o 00:07
    Je to dobrota. Takéto masko robievam aj ja(podobné) ,ja som si už moj domaci UncleBens minula.


  • pusta, 24. marca 2011 o 07:21
    receptík je pekný, až na to, že to nie je v žiadnom prípade perkelt. o perkelte hovoríme vtedy, ak je mäsko osmahnuté na paprike, ale pokrm neobsahuje smotanu. v prípade, ak je tam aj smotana, je to nevyhnutne už paprikáš.


  • morenajea, 24. marca 2011 o 07:51
    toto je super, tomáci UncleBens sme tiež robievali, škoda že sa už minul


  • bazulienka, 24. marca 2011 o 08:35
    Vyzerá to dobré,či je to perkelt alebo paprikáš.@3sandra3 nemohla by si pridať celý recept na Uncle Bens? Rada by som si ho urobila.Ďakujem.


  • tkatka, 24. marca 2011 o 15:14
    @pusta ale tam nie je smotana takže to je perkelt :)


  • duschko, 24. marca 2011 o 16:03
    K tej domacej omacke "uncle bens". Je to vynikajuca omacka. Casto ju pouzivam. Recept je skoro ten isty az na tu sol - davam tu mensiu gramaz a polovicnu davku kyslych uhoriek plus jednu konzervu sampinonov. Vsetko nakrajat na kocky, zmiesam a varim cca 20 min. Nalozim do flias a sterilizujem. Najlepsie robit hned na dvojnasobne mnozstvo a potom ostane aj na jar. A este k tomu masku, ked pridam papriku tak tomu ja hovorim paprikas a ked tam dam este ak smotanu a zatrepku tak je to perkelt. Tak ci tak tento recept sa mi velmi paci a aj foto je velmi vydarene. tkatka, ked som videl fotku, tak mi bolo hned jasne preco v tom tvojom perkelte nieje ziadny cipos, myslim chilli.


  • evanaaa, 24. marca 2011 o 21:14
    Duschko, ty si to napísal práveže opačne, správne to dala Pusta, no ale z toho sa nestriela, ak je to jedlé a dobré. A k tomu Uncle Bens, tak okrem žampiónov, uhoriek a kukurice sme to kedysi dávno robievali ako chuťovku Sabu, alebo paprikovú pomazánku, ale toto sa mi páči tiež, tak to dajte do receptov, nech si to uložím do KK.


  • tkatka, 24. marca 2011 o 21:56
    @evanaaa ja som už pridala Uncle Bens len ešte čaká na zverejnenie, teraz to trvá niako dlho lebo som to pridávala ešte o 16:30 h.


  • 3sandra3, 24. marca 2011 o 22:23
    @bazulienka ...uncle bens
    1 kg papriky, 1 kg paradajok, 1 kg cibuľe, 1 dcl oleja, 3 strúčiky cesnaku, 5-10 dkg soli, 20 dkg cukru, 1 dcl octu, 3 konzervy paradajkového pretlaku (malé), 7 dcl kyslých uhoriek, 1 konzerva sterilizovaných šampiňónov, 1 konzerva zaváranej kukurice

    Postup:
    Papriku, paradajky a na malé kocky pokrájanú cibuľu poduste na oleji. Pridajte cesnak, soľ, cukor, ocot a paradajkový pretlak.
    Znova poduste, potom ešte pridajte na jemno pokrájané kyslé uhorky, šampiňóny, kukuricu. Spolu poduste 20 min., potom dajte do pohárikov a sterilizujte asi 10 min.


  • pusta, 25. marca 2011 o 18:30
    dakujem. prepáč, tú zátrepku som omylom považovala za smotanu.


  • lyali, 26. marca 2011 o 16:12
    Určite je vynikajúci a určite sa nechávam inšpirovať. Takže KK :-) Ako aj Tvoj domáci Uncle Bens - uložené :-)


  • diabambulka, 1. apríla 2011 o 15:37
    super, ukladám a vyskúšam, aj domáce uncle bens aj tvoj perkelt s unncle bens :-))) pekný recept


  • tkatka, 3. apríla 2011 o 10:41
    @diabambulka ďakujem :)


  • dadka86, 28. novembra 2011 o 22:40
    Ahoj.Ja by som sa chcela opytat ze ci by si mi nemohla napisat aku zatrepku tam robis pretoze tento tvoj recept by som chcela zajtra uvaryt :P Dakujem...


  • tkatka, 29. novembra 2011 o 22:25
    Ahoj @dadka86 prepáč že píšem neskoro. Zatrepku robím zo 4 PL výberovej múky, trošku červenej papriky a vody.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist