Bravčový paprikáš so šampiňónmi /fotorecept/

misqs17 - fotkamisqs17, 10. mája 2012
Bravčový paprikáš so šampiňónmi /fotorecept/
Foto: misqs17

Paprikáš mám rada na všetky spôsoby, toto je jeden z nich ako robím ja :)

3-4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
100 - 150 g
1
250 ml
 ( aj cely)
1 PL




Postup

  1. 1

    Cibulu si nakrajame nadrobno a na oleji osmazime do sklovita. Pridame na male kocky nakrajane bravcove maso a dusime pokial maso nie je cele biele. (cca. 4-5minut)

    Bravčový paprikáš so šampiňónmi /fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    Ked je masko biele, pridame sol, cmk, kmin a cervenu papriku, poriadne premiesame.

    Bravčový paprikáš so šampiňónmi /fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    Zalejem cca. 2,5 - 3 dcl vody a privedieme do varu. Dusime pod pokrievkou priblizne 15 minut. Medzitym si ocistime sampinony a nakrajame na drobno.

    Bravčový paprikáš so šampiňónmi /fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    Ked je masko podusene, pridame sampinony a dusime dalsich cca 7 minut. Medzitym si pripravime smotanu, do ktorej primiesame muku ( vymiesame do hladka).

    Bravčový paprikáš so šampiňónmi /fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    Pripravime smotanu, do ktorej primiesame muku ( vymiesame do hladka). Ked to vyzera priblizne takto, smotanu prilejeme k masku.

    Bravčový paprikáš so šampiňónmi /fotorecept/ - obrázok 5
  6. 6

    Dokladne premiesame a privedieme do varu.

    Bravčový paprikáš so šampiňónmi /fotorecept/ - obrázok 6
  7. 7

    Nechame prejst varom 4-5 minut a odstavime. Podavame najlepsie s domacimi haluskami, ale ja pouzivam cestoviny - kolienka. :) Bru chut

    Bravčový paprikáš so šampiňónmi /fotorecept/ - obrázok 7

Diskusia k receptu

soncya
bože toto jedlo milujem, ale môj žlčník ho nemiluje! super s nokerlami! sliním a nič s tým neviem urobiť!!!
orchidea
veľmi dobré mäsko...robievam a ako prílohu podávam okrem cestoviny niekedy aj knedľu...dala by som si z toho taniera...:)
evanaaa
Dnes som robila týmto spôsobom hlivový paprikáš, len som malú štipku osladila a okyselila a aj oštiplavila. Inšpirovala ma @tatranka jej minulým receptom.
vikifunk
Všetko dobre ale ked sa podleje namiesto vody poctivo doma varenym vyvarom, tak je to naozaj bomba.
Som aj za 1 pl cukru na koniec alebo džemu.
modrykamen
Vynikoš, akurát, že ja to trochu sladím a prikyslím. Všetky smotanové omáčky sladím karamelom z 1PL cukru. Jedlo dostane peknú farbu a originálnu chuť.
misqs17
vdaka za postrehy a rady...ten vyvar by bol super,ale nie vzdy je poruke...:)
hanee
si ma zainspirovala, spravila som dnes z kuracich vykostenych stehien a len som sa odocila od sporaka, hned sa po nom zaprasilo .o) MNAM
zyzy12
výborný dnes som ho varila a použila som hlivu
rulik
práve som začal hľadať perkelt alebo paprikáš na víkend, toto mi prišlo vhod, vyskúšam, a tá hliva ako @zyzy12 je tiež dobré
mikomi
Fajn recept,ja som pridal trocha vegety a trocha worchester,bolo to dobré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia